Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Hannu Vuorinen: Henkeä älkää sammuttako

Hannu Vuorinen

Henkeä älkää sammuttako

Päivä, 175 sivua

 

Meitä kristittyjä on vuonna 2009 maailmassa yli kaksi miljardia (2271,7 miljoonaa) eli reilu kolmannes (33,3%) maailman asukkaista. Suurin osa kristityistä eli jonkin verran yli miljardin verran (1134,5 milj.) kuuluu roomalaiskatoliseen kirkkoon.

 

Entä mikä joukko mahtaa olla seuraavaksi suurin?

 

Kakkostilaa eivät saa uskonpuhdistuksen johdosta syntyneet protestanttiset kirkot, joihin kuuluu 391,2 miljoonaa jäsentä. Se ei liioin mene ortodokseille, joita on 254,1 miljoonaa. Hopealle sijoittuvat karismaattiset kristityt, joita maailmassa on laskettu olevan peräti 605,3 miljoonaa. Tätä nopeasti kasvavaa joukkoa on runsaasti siinä riippumattomien kirkkokuntien joukossa, johon kuuluu noin 420 miljoonaa kristittyä. Karismaattisia kristittyjä löytyy myös kaikkien niin sanottujen vanhojen kirkkokuntien sisältä.

 

Karismaattistenkin kristittyjen joukko on kirjava. Yhteistä kaikille on Pyhän Hengen merkityksen ja työn korostaminen. Ilman Pyhää Henkeä kirkko on vain kuollut organisaatio ja julistus propagandaa. Pyhä Henki tekee uskon, sanan ja seurakunnan eläväksi. Siksi Paavali varoittaa sammuttamasta Henkeä.

 

Hannu Vuorisen uusi kirja ”Henkeä älkää sammuttako” on ajankohtainen puheenvuoro ja erinomainen raamattutunti tästä tärkeästä aiheesta. Kirjassa tarkastellaan Pyhän Hengen työtä ja merkitystä seurakunnan elämän ja kasvun lähteenä. Myös hengellinen johtajuus, johdettavana oleminen, Pyhän kunnioitus ja langenneen ihmisen auktoriteettiongelmat saavat osansa. Kirjassa on viisasta opetusta myös seurakunnan ihmissuhteista ja niistä helmasynneistä, jotka pyrkivät rikkomaan Pyhän Hengen luomaa yhteyttä.

 

Hannu Vuorinen ankkuroi opetuksensa tiiviisti Raamatun sanaan tarjoten lukijalleen mahdollisuuden kuulla, mitä mieltä esimerkiksi apostoli Paavali oli kyseisistä asioista. Vaikeitakaan asioita kaihtamaton kirja päättyy lukuun, jonka otsikko on ”Iloitkaa aina”. Evankeliumi ja Pyhän Hengen läsnäolo ovat meille aina kaikkein suurimpia ilon, kiitoksen ja ylistyksen aiheita.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin