Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Hannah Whitall Smith: Elämä Jumalan rakkaudessa

Hannah Whitall Smith

Elämä Jumalan rakkaudessa

KKJMK

 

Hannah Whitall Smithin kirja ”God of all Comfort” on saanut nimen ”Elämä Jumalan Rakkaudessa”.

 

Hannah Whittal Smith eli ja vaikutti Yhdysvalloissa Pennsylvanian osavaltiossa 1800-luvun puolivälissä. Hänen kirjaansa lukiessaan tätä ei hevin uskoisi, sillä onnistunut käännöstyö välittää meille kirjoittajan ajatukset tuoreina ja sujuvasti meidän aikamme kielellä.

 

Hannah toteaa kirjassaan, ettei hän halua käsitellä uskomme kriittisiä tai teologisesti haastavia asioita. Sen hän sanoo jättävänsä itseään viisaammille.

 

Mistä Hannah siis haluaa kirjoittaa? Mikä on niin tärkeää, että siitä on kannattanut yli sata vuotta myöhemmin tehdä käännös myös suomenkielellä?

 

”Elämä Jumalan Rakkaudessa” on rakkauskertomus. Se kertoo Jumalan rakkaudesta sinua ja minua, meitä kaikkia kohtaan. Se kertoo, miten tuo rakkaus pyrkii vetämään meitä puoleensa, että me oppisimme tuntemaan Jumalan ja Jeesuksen mahdollisimman hyvin ja läheisesti. Että me sitä kautta saisimme kaikkiin elämämme tilanteisiin sellaisen rauhan ja lohdutuksen, mitä mikään ei voi horjuttaa eikä meiltä riistää.

 

Hannah Whitall Smithin kirja on rakentava, rohkaiseva ja täynnä sellaista hehkuvaa lämpöä, joka yhä tavoittaa lukijansa ja haluaa avata hänen silmänsä näkemään kaikki ne aarteet, joita rakastavalla Jumalalla on lapsilleen tarjolla.

 

Tätä tiukasti Raamattuun sitoutuvaa ja Kristusta korottavaa kirjaa on helppo suositella.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin