Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Hanna Ranssi-Matikainen (toim.): Paremman avioliiton rakkauspankki

Hanna Ranssi-Matikainen (toim.)

Paremman avioliiton rakkauspankki

Helsingin NMKY ja Päivä, 374 sivua

 

Tuskinpa mikään muu asia ajassamme on joutunut yhtä kovien paineiden ja hyökkäysten kohteeksi kuin perhe. Kun työelämässä vaaditaan yhä suurempaa tehokkuutta, perheelle jää entistä vähemmän aikaa ja voimia.

 

Myös perheen perustana oleva avioliitto, miehen ja naisen tasapainoinen suhde, on jatkuvien hyökkäysten kohteena. Niinpä ei ole ihme, että avioliiton hoitamisesta on vuosikymmenten aikana kirjoitettu paljon kirjoja. Niiden joukossa on monia erinomaisia oppaita parisuhteen karikoista selviytymiseen.

 

Teologian maisteri Hanna Ranssi-Matikaisen toimittama ”Paremman avioliiton rakkauspankki” on mainio ja raikas lisä tähän joukkoon. Itse asiassa tohtisin jopa väittää, että tämä kirja on eräs ehdottomasti parhaista ja käytännöllisimmistä teoksista, mitä tästä haastavasta aihepiiristä on saatavana.

 

Kirja perustuu Helsingin Nuorten Miesten Kristillisen Yhdistyksen 35 vuoden aikana järjestämiltä avioliittoleireiltä saatuihin kokemuksiin. Aineiston pohjana on siis valtava määrä kokemusta nimenomaan suomalaisten perheiden onnesta, ongelmista ja erilaisten tilanteiden ratkomisista. Kirjan toteuttamisessa mukana ollut iso joukko siis edustaa näissä asioissa laajaa ja monipuolista kokemusta.

 

Paitsi asiantuntevuudestaan kirja saa kiitosta rakenteestaan, jäsentelystään ja ulkoasustaan. Kirja on mainio apuväline oman avioliittonsa tilaa pohtivalle, tietopankki alan ihmisille ja kurssikirja avioliittotapahtumiin. Tiivistelmät, laatikoinnit, tapauskertomukset elävästä elämästä ja harjoitustehtävät tuovat konkreettisuutta.  Käytännön ohjeiden listat ja kirjallisuusluettelot on toteutettu huolella ja selkeästi. Kun kaiken pohjana vielä ovat usko ja selkeä raamatullisuus, tulos on kerrassaan erinomainen.

 



Kommentoi tätä kirjoitusta



© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin