Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Hanna Ekola ja Juha Salonen: Arjen aurinkoa

Hanna Ekola ja Juha Salonen

Arjen aurinkoa

Kustannus Arkki, 80 sivua

 

Hanna Ekolan kirjoittama ja Juha Salosen luontoaiheisin valokuvin kuvitettu kirja ”Arjen aurinko” haluaa sanoa meille, että kirkkain aurinko löytyy arjesta itsestään, sen pienistä iloista ja oivalluksista. Juhlahetkiä toki tarvitaan, mutta suurin osa elämästämme on väistämättä arkea.

 

Se, onko arkemme harmaata vai täynnä pieniä iloja, on varsin pitkälle meidän valittavissamme. Jos katseemme tähyää koko ajan tulossa oleviin juhlahetkiin, meiltä jää näkemättä, kuulematta, haistamatta ja oivaltamatta paljon sellaista, joka rakentaa elämästä tasapainoista ja täyteläistä. Sellaista, joka saa arjen auringon paistamaan pilvisenäkin päivänä.

 

Hanna Ekolan runomuotoinen teksti on herkkää ja arjen pieniin asioihin uusia näkökulmia avaavaa. Monet lyhyistä mietelmistä kohoavat aforismeiksi, jotka pysäyttävät ja koskettavat syvältä.

 

Hanna Ekolan miehen Juha ”Lido” Salosen luontokuvat poimivat lukijan silmien eteen vuoroin pieniä yksityiskohtia, herkkiä lähikuvia ja levollisia maisemia. Kaikesta näkee, että kirjan tekijät todella rakastavat luontoa ja arjen aurinkoa.

 

Hanna Ekolan omat sivut .

 

Lue Iltalehden haastattelu keikkailevasta perheestä .

 

PS.

Juha "Lido" Salonen nukkui pois pian tämän kirjan julkaisemisen jälkeen 7.12.2008.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

5.7.2018 klo 18:59:20
Paula Plysjuk kirjoittaa

Löysin joskus, kauan sitten ostamani Hanna Ekolan kirjan kirjahyllystäni. Luin sitä ihastellen, samaistuen moniin mietelmärunoihin. Ja nyt lähetin sen tyttärelleni 33-vuotissyntymäpäivälahjaksi. Toivon sen tuovan iloa ja rohkaisua pienen Rauha-prinsessan (2 vuotta) kanssa arkea eläessä. Vähän harmittaa, kun nyt en voi enää itse lukea Hannan ihania ajatuksia, mutta toivon löytäväni saman kirjan vielä jostakin itsellenikin.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin