Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Gunnar Elstad: Sielunhoito

Gunnar Elstad

Sielunhoito

Perussanoma, 147 sivua

 

Monien hengellisten kokousten lopussa on tarjolla joko rukouspalvelua tai sielunhoitoa. Usein noiden käsitteiden käyttö tuntuu olevan hieman suurpiirteistä.

 

Mikä on näiden kahden, rukouspalvelun ja sielunhoidon välinen ero?

 

Rukouspalvelu on lähimmäisen puolesta rukoilemista. Hänen kertomansa asiat viedään rukouksessa Jumalan hoidettaviksi.  

 

Sielunhoidossa asioista keskustellaan. Sielunhoidossa ollaan tekemisissä paljon esirukousta laajemman, syvemmälle menevän, pitkäaikaisemman ja joka suhteessa vaativamman asian kanssa.

 

Gunnar Elstadin kirja ”Sielunhoito” on erinomainen oppikirja kaikille sielunhoitajille tai siihen valmentautuville. Kirja kertoo, mitä sielunhoito on, millaisia ominaisuuksia ja valmiuksia hoitajalta vaaditaan ja kuinka sielunhoidolliset tilanteet kohtaamisineen, keskusteluineen ja karikkoineen hoidetaan.

 

Elstad on koulutukseltaan teologi, viestinnän ammattilainen ja psykologi. Niinpä hän on osannut koota kirjaansa hyvin kokonaisvaltaisen ja selkeä kuvauksen sielunhoitoon liittyvistä asioista. Yhteenvedot, faktalaatikot ja erilaisista tilanteista laaditut kuvitteelliset keskustelut hoidettavan ja hoitajan välillä auttavat asioiden omaksumista ja soveltamista. Kun kaiken pohjana on vielä luonteva mutta samalla tiukka sitoutuminen Raamatun sanaan, tuloksena on erittäin onnistunut oppikirja ja tietopaketti kaikille sielunhoitoa antaville ja siitä kiinnostuneille.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin