Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Gram Seed: Yksi askel vielä

Gram Seed,

Yksi askel vielä,

Päivä, 2012,

 

Hyvin kirjoitettu kirja, jossa lukijaa kohti suorastaan vyöryy rajuja käänteitä ja synkkää pahuutta. Pienen pojan elämä suistuu alusta alkaen väärille raiteille. Surkeat perheolot omituisine jäsenineen vain pahentavat tilannetta. Kun itsetunnon viimeisetkin rippeet on nitistetty, Gram lähtee hakemaan arvostusta jengeistä ja rikollisten tylystä maailmasta.

 

Nuorukaisesta kasvaa alamaailmassa arvostettu ja myös hyvin varakas konna. Vankilareissut ovat vain ammatin työtapaturmia. Niiden jälkeen entinen meno voi taas jatkua. Menestystä seuraa kuitenkin luisu pohjalle, päätyminen asumaan puiston penkille ja fyysinen romahdus. Sairaalaan viety Gram vaipuu kuudeksi päiväksi koomaan. Kun kaikki toivo näyttää jo menneen, sairaalan vuoteen ääreen saapuu joukko kristittyjä nuoria, jotka olivat käyneet tapaamassa Gramia jo puiston penkillä.

 

Nuoret pyytävät henkilökunnalta luvan rukoilla Gramin puolesta. Lupa annetaan, sillä mitäpä haittaa rukouksesta voisi olla kuolemaa tekevälle pultsarille. Kaikkien ihmeeksi Gram toipuu ja hänen elämänsä saa aivan uuden suunnan. Hän lähtee kertomaan Jeesuksesta niille, joiden porukoissa hän aiemmin juopotteli ja vietti rikollista elämää.

 

Gram on ollut käynnistämässä Alfa-kursseja monissa vankiloissa. Hän on julistaja ja tekee hengellistä työtä Sowing Seeds Ministries -järjestössä. Hänellä on vaimo ja kolme lasta.

 

Vetävästi ja vauhdikkaasti kirjoitettua kirjaa voi lukea monesta näkökulmasta. Lukija voi seurata sitä, miten ympäristö voi olla suistamassa pienen pojan elämän tuhoisaan suuntaan. Kasvukertomuksen ohessa avautuu näkymä perhe-elämään, jossa kaikki tuntuu olevan pielessä ja arvostava keskinäinen rakkaus tuntematonta. Kun Gram ennättää kotoa jalkapallojengien ja rikollisten pariin, lukija pääsee tutustumaan maailmaan, joka on valovuosien päässä turvallisesta keskiluokkaisesta elämäntavasta. Siinä ohessa tutuksi tulevat myös erilaiset rikokset, vankilat ja holtiton elämä.

 

Kaikki edellä mainittu on vain kehystä kirjan varsinaiselle tarinalle. Kirjan esipuheessa sen on tiivistänyt Holy Trinity Brompton seurakunnan kirkkoherran ja Allfa-kurssin isäksi sanottu Nicky Gumbel näin: ”Gram on elävä todiste siitä, että Jeesus elää ja muuttaa ihmisten elämää tänäkin päivänä.” Tästä lyhyestä lauseesta löytyy vahvin ja vakuuttavin syy tutustua Gram Seedin uskomattomaan tarinaan.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin