Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Fredrik Wislöff: Taivas

Fredrik Wislöff

Taivas

Kuva ja Sana (2006)

 

Pappi ja professori Carl Fredrik Wislöff on ollut merkittävä teologinen vaikuttaja Norjan kirkossa. Monien kirjojensa ja vierailujensa välityksellä hän on tullut erittäin tutuksi myös Suomessa.

 

Wislöff tunnetaan luotettavana Raamatun sanaa korostavana pappina ja opettajana. Hänen kirjastansa ”Levähtäkää vähän” on julkaistu Suomessa vuodesta 1943 lähtien jo 30 painosta. Tämä merkitsee yli 170.000 myytyä kirjaa. Hänen toista monien painosten teostaan ”Sinulle, joka olet menettänyt läheisesi” on julkaistu vuoden 1988 jälkeen Suomessa 29 painosta ja myyty lähes 300.000 kpl. Todella vaikuttavia lukuja!

 

Fredrik Wislöffin kirja ”Taivas” on päässyt vasta seitsemänteen painokseen. Erikoista on se, että näitä painoksia ovat julkaisseet useat eri kustantajat. Ensimmäiset viisi painosta kustansi Suomen Lähetysseura, kuudennen Perussanoma nimellä ”Surusta kirkkauteen” ja seitsemännen Kuva ja Sana.

 

Esipuheen tähän painokseen on kirjoittanut kirkkoherra Keijo Rainerma. Näin hän perustelee kirjan tarpeellisuutta:

 

”Kirkon, teologien ja Raamatun selittäjien tulisi olla kuolemanrajan ylittämisen ja tuonpuoleisen asiantuntijoita. Papit ovat alkaneet hävetä helvettiä ja ujostella taivasta. Puhe ikuisesta kadotuksesta on Raamatun vastenmielisimpiä opetuksia. Puhe taivaasta sopii pyhäkouluun ja ehkä hautajaisiin. Pitäisikö siitä saarnata järkeville aikuisille? Rakas Jeesuksemme on kuitenkin Raamatussa se henkilö, joka eniten varoittaa kadotuksesta ja vakavimmin kehottaa kaikkia pyrkimään taivaaseen. Siellä, missä yritetään olla rakkaudellisempia kuin rakkauden Herra itse, päädytään piittaamattomuuteen ja armottomuuteen.”

 

Näin siis Keijo Rainerma kirjasta ”Taivas”.

 

Fredrik Wislöff itse kuvaa kirjaansa äidilleen vuonna 1939 lähettämässään kirjeessä todella runollisesti ”Toivoksi, joka asettuu Raamatun avoimeen ikkunaan ja imee itseensä iäisyysilmaa ja luo katseensa etäisyyteen aina uuteen Jerusalemiin saakka.”

 

”Taivas” on viisaasti, raamatullisesti ja rakkaudella kirjoitettu kirja. Ohuen kirjan alkuosa kuljettaa lukijan lempeästi kuoleman, surun, haudan ja toivon kautta varsinaiseen aiheeseen eli Taivaaseen kaikkine iloineen, yllätyksineen ja meiltä vielä salattuine ihanuuksineen.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin