Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Frank Mangs: Kristitty sielujen voittaja

Frank Mangs

Kristitty sielujen voittaja

KKJMK, 114 sivua

 

Frank Mangs ei taida nimenä suuria esittelyjä kaivata. Hän on tullut suomalaisille tutuksi sekä evankeliumia väkevästi julistavana puhujana että saman aihepiirin kirjojen kirjoittajana.

 

Frank Mangsin kirja ”Kristitty sielujen voittaja” ilmestyi suomeksi jo vuonna 1948. Tuolloin kirjan kustantaja oli Suomen Lähetysseura. Nyt kirja on kokenut uuden tulemisen Kristillisen Kirja- ja Musiikkikustannuksen KKJMK:n kustantamana.

 

Kirja kertoo nimensä mukaisesti siitä, miten jokaisen kristityn tulisi johdattaa ihmisiä henkilökohtaiseen yhteyteen Jeesuksen kanssa. Mangs toteaa, että sielujen voittaminen ei ole samaa kuin saarnaaminen. Saarnakin voi johdattaa ihmisiä Jeesuksen luo, mutta sielujen voittamiseen on olemassa myös paljon muita tilanteita ja tapoja. Jokaiselle kristitylle on olemassa oma, luontainen ja juuri hänelle sopiva tapa.

 

Mangs ei rohkaise lukijaa vain voittamaan sieluja. Hän kiinnittää huomiota myös sielujenvoittajan, tai tulevan voittajan, omaan sieluun. Vain sellainen, joka on Jumalan voittama, voi voittaa muita. Kukaan ei voi johdattaa toista pitemmälle kuin on itse päässyt. Vaikka Jumalan sana voi aivan maallistuneenkin ihmisen lukemana koskettaa ja saada aikaan kaipuun Jeesuksen yhteyteen, niin sellainen on Mangsin mielestä lähinnä poikkeus, joka vahvistaa säännön. Lampaita voivat synnyttää vain lampaat.

 

”Kristitty sielujen voittaja” innostaa lukijaansa esimerkein ja Raamatun lainauksin johdattamaan ihmisiä Jeesuksen tuntemiseen ja yhteyteen. Juuri näinhän alkuseurakunta toimi ja evankeliumi levisi nopeasti koko sen aikaiseen maailmaan. Näin meidänkin on toimittava toteuttaaksemme Jeesuksen meille antamaa tehtävää.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

14.12.2009 klo 09:44:41
Jaakoppi kirjoittaa

Kirjan nimi kertoo ytimekkäästi sen sisällön. Mieleeni jäi muun muassa opetus, että mikään tekniikka ei korvaa Pyhän Hengen johdatusta. Kirjassa on paljon käytännön esimerkkkejä miksi jokaisen kristityn tulee olla sielujen voittaja, millainen on sielun voittajan oma sielu ja miten sieluja voitetaan.5.6.2009 klo 20:17:49
Anna-Maija kirjoittaa

Olin nuori, ehkä 14-16-v, kun luin Mangsin kirjoja. Ne vaikuttivat minuun syvästi. Koin hänet hyvänä opettajana. Erikoisesti muistan kuirjasen "Vedettömiä pilviä".
Ilahduin suuresti, kun tämä kirja on uudelleen julkaistu.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin