Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Francis Chan: Unohdettu Jumala

Francis Chan

Unohdettu Jumala, Löydä Pyhän Hengen muuttava voima,

Uskonkirjat, 158 sivua

 

Kirjassaan ”Unohdettu Jumala, Löydä Pyhän Hengen muuttava voima” Francis Chan lähtee siitä, että alkuseurakunnassa useimmat tiesivät pään tasolla Pyhästä Hengestä paljon vähemmän kuin tämän päivän kristityt. Toisin kuin heillä meillä on käytössämme valmis Raamattu, runsaasti teologista kirjallisuutta ja paljon kirjoja Pyhän Hengen olemuksesta ja toiminnasta. Silti seurakuntiemme elämä on nykyään paljon aneemisempaa ja vaisumpaa kuin alkuseurakunnan aikoina.

 

Francis Chan sanoo tämän johtuvan siitä, että me kyllä tiedämme ja puhumme paljon Pyhästä Hengestä, mutta me emme uskalla antautua Hänen johdettavikseen. Ennakkoasenteet, joita me olemme saaneet omalta kirkkokunnaltamme, herätysliikkeeltämme tai seurakunnaltamme tekevät meistä varovaisia tai suorastaan varautuneita. Me tavallaan sallimme Pyhän Hengen toimia, kunhan se vain tapahtuu meidän ehdoillamme.

 

Kirja ”Unohdettu Jumala” on erinomainen ja innostava yhteenveto Pyhän Hengen merkityksestä ja todellisesta voimasta. Etelän ja idän kasvavissa seurakunnissa tämä voima on kaiken perustana. Lännen ja pohjoisen kirkoissa, missä kuilu Raamatun sanan ja arkisen elämäntavan välillä on revennyt suureksi, Pyhän Hengen voimavaikutuksia ja eläväksi tekevää läsnäoloa tapaa harvemmin.

 

Alkuseurakunnissa kokousten tärkeimpiä uutisia olivat Pyhän Hengen voimalliset teot. Nykyisin onnistumista mitataan jäsenten ja tilaisuuksiin osallistuneiden määrillä. Ne taas näyttävät kääntyvän sitä jyrkemmin laskuun mitä vähemmän Pyhällä Hengellä on tilaa ja mahdollisuuksia seurakunnissa toimia ja Jeesusta kirkastaa.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin