Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Esko Piiroinen - Jan Wiklund: Pappi vai lääkäri

Esko Piiroinen - Jan Wiklund

Pappi vai lääkäri

Perussanoma (2008), 143 sivua

 

Asetelma, jossa asioita pohditaan papin ja lääkärin näkökulmista, ei ole uusi. Vuonna 1959 julkaistiin Niilo Syvänteen kirjoittama kirja ”Pappi vai lääkäri”. Kirja sisälsi Syvänteen pohdintaa vaikeista sielunhoidollisista kysymyksistä.

 

on ollut vuodesta 2001 ohjelmassaan luentosarja ”Pappi vai lääkäri”. Tällaisia luentosarjoja on järjestetty kymmenillä paikkakunnilla.

 

Nyt luentosarjan sisältämät asiat ovat saatavana myös kirjana. Työterveyslääkäri Jan Wiklund ja pastori Esa Piiroinen ovat panneet asiat koviin kansiin kirjoittamalla yhdessä kirjan ”Pappi vai lääkäri”.

 

Kirjassa lääkäri ja pappi kirjoittavat kumpikin omasta näkökulmastaan monista aikamme ilmiöistä. Tällaisia ovat mm. uusi kansantautimme masennus, uupumus, ahdistus, riippuvuudet, syyllisyys, suru, seksuaalisuus ja ikääntyminen.

 

Tuttujen asioiden käsitteleminen kahdesta suunnasta tekee kirjasta kiinnostavan ja paljon ajatuksia herättävän. Jokainen edellä mainittujen vaikeuksien kanssa kipuileva löytää kirjan sivuilta elämäänsä paljon hyödyllisiä rakennuspuita.

 

Lääkärin ja papin tekstejä lukiessani mieleeni nousikin kirjalle eräs hyvä käyttötapa: Tämähän olisi mitä mainioin kirja johonkin pienryhmään tai keskustelupiiriin keskustelujen alustukseksi ja virikkeiden antajaksi.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin