Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Erkki Ranta: Ilosanoma yli rajojen - Apostolien teot kaikelle kansalle

Erkki Ranta

Ilosanoma yli rajojen - Apostolien teot kaikelle kansalle

Perussanoma (2007)

 

"Ilosanoman yli rajojen" -kirjan on kirjoittanut Viinikan seurakunnan eläkkeellä oleva kirkkoherra teologian tohtori Erkki Ranta. Hänet tunnetaan myös kirkolliskokousedustajana, pitkäaikaisena Tampereen hiippakunnan pappisasessorina, tutkijana ja Raamatun alkuperäisten tekstien tuntijana ja tulkitsijana.

 

Voisi ajatella, että tällaisella viisaudella ja tiedollisella latauksella syntyy niin tiivistä tekstiä, ettei sitä tavallinen ihminen jaksa lukea. Ja jos jaksaisikin, niin tuskinpa kovin paljoa ymmärtäisi!

 

Erkki Rannan kirja ”Ilosanoma yli rajojen” kumoaa kertaheitolla tuollaiset ennakkoluulot. Kirja on toki täyttä asiaa sisältäen paljon sellaista tietoa, joka kertoo kirjoittajan syvällisestä asiantuntemuksesta.

 

Kaikki tuo tarjoillaan kuitenkin niin elävästi ja jopa jännittävästi, että kirja tempaa lukijansa mukaansa. Ennen kuin huomaammekaan, olemme taivaltamassa lääkäri Luukkaan ja Erkki Rannan opastamina läpi kristillisen seurakunnan ensimmäisten vuosikymmenten.

 

Tuon matkan varrella Raamatun teksti avautuu lukijalle taustatietojen ansiosta uudella jännittävällä ja ennen kaikkea hyvin vakuuttavalla tavalla.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin