Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Elina Veikkola (toim.): Uusia alkuja

Elina Veikkola (toim.)

Uusia alkuja, Arkielämää Ling Oissa

Suomen Lähetysseura, 112 sivua

 

”Menkää pimeään!” oli vastaus, jonka saimme, kun ennen työn alkua rukoilimme pyytäen johdatusta oikeaan suuntaan.” Näin alkaa Elina Veikkolan toimittama kirja ”Uusia alkuja, Arkielämää Ling Oissa”.

Pimeys merkitsi työtä Honkongissa huumeisiin sortuneiden miesten parissa. Se merkitsi hoitokodin perustamista yhteiskunnan ulkopuolelle suistuneille. Se merkitsi kulkemista kärsivällisesti ja rakastaen niiden rinnalla, joilla ei näyttänyt olevan elämässä vähintäkään toivoa.

 

Kirjan kautta lukija pääsee lyhyiden tekstien ja runsaan kuvituksen myötä vierailemaan Suomen Lähetysseuran perustaman hoitokodin arkeen, ympäristöön ja olosuhteisiin, joita useimmat meistä eivät osaa edes kuvitella.

 

Kirjan viestinä ei kuitenkaan ole kauhistelu tai väkevien elämysten tarjoaminen. Kaikkea muuta! Ling Oin elämässä pimeys on joutunut väistymään evankeliumin valon tieltä. Rukous ja rakkaudellinen yhteisöllisyys ovat nostaneet syvälle vajonneet takaisin muiden joukkoon. Jeesuksen sanat siitä, että hän antaa meille tulevaisuuden ja toivon, ovat saaneet aikaan sen, mikä ihmisille olisi ollut mahdotonta. Tämä hyvin kirjoitettu ja osuvasti kuvitettu kirja tarjoaa mahdollisuuden melkoiseen nojatuolimatkaan.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin