Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Elina Takala (toim.): Autuuden ajatuksia

Elina Takala (toim.)

Autuuden ajatuksia,

Arkki, 278 sivua

 

Elina Takalan toimittama ”Autuuden ajatuksia” on hyvin kaunis ja tyylikkäästi vanhanaikaiselta näyttävä kirja. Sama ajattomalla tavalla arvokas linja jatkuu myös kirjan sisällä. Koristeellisuudessaankin arvokkaalla ulkoasulla on haluttu viestiä jostain tärkeästä. Tällaisiin kansiin pannaan vain kestävää sanottavaa.

 

Kirjan sisältä lukija löytää jokaiselta sivulta yhden suurin ja selkein kirjaimin painetun autuuden ajatuksen. Ne on poimittu Raamatusta, kirkkoisien teksteistä, uskonpuhdistajilta, lähetyssaarnaajilta, tunnettujen henkiöiden mietelmistä sekä hengellisistä laulukirjoista. Ajatelmat on ryhmitelty teemoittain.

 

Kirjaan olisi kannattanut laatia näistä teemoista sisällysluettelo. Se auttaisi sopivien ajatelmien löytämisessä erilaisiin elämäntilanteisiin.

 

Isotekstinen ”Autuuden ajatuksia” sopii annettavaksi myös korkeaan ikään ehtineelle, jonka silmien näkökyky ei enää ole entisellään. On sanottu, että sydämellään näkee parhaiten. Vuosien myötä sydämen näkökyky kuulemma usein vain terävöityy.  Tämän kirjan parissa tuota taitoa on hyvä harjoittaa.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin