Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Eero Junkkaala: Mies tässä iässä

Eero Junkkaala

Mies tässä iässä

Uusi Tie, 143  sivua

 

Haluatko kurkistaa kuusikymppisen miehen pään sisälle? Luulenpa, että ainakin monet tätä Kirja ohjelmaa katsovista naisista tekisi niin mielellään.

 

Mitä liikkuu meidän varttuneempien miesten mielissä? Kuinka hän suhtautuu kokemustensa kautta työhönsä, perheeseensä ja ennen kaikkea naisiin?

 

Eero Junkkaalan kirja ”Mies tässä iässä” tarjoaa kurkistusluukun näihin kysymyksiin. Teologian tohtori ja tunnettu luennoitsija kertoo kirjassaan pieniä hauskoina lukuina kokemuksistaan, peloistaan ja toiveistaan kaihtamatta edes arkoja henkilökohtaisia asioitaan.

 

”Miehet ja naiset ovat erilaisia, varsinkin naiset,” siinä eräs kirjan oivalluksista.

 

”Vuosikymmenissä laskettuna jo vanhan – siis kuusikymppisen -  miehen sisällä voi edelleen elää nuori ja mieleltään vireä kaveri”, siinä toinen Junkaalan löytämä elämä perustotuus, jonka allekirjoitan mielelläni.

 

Eero Junkkaala on tällä hetkellä vaimonsa Pirkon kanssa Tansaniassa lähetystyössä. Evankeliumiin vieminen eteenpäin, Raamatun opettaminen ja Pyhän kirjan asioihin myös arkeologian keinoin kaivautuminen ovat olleet Eero Junkkaalalle aina tärkeitä asioita. Lämmöllä kerrottuina ja hänelle tyypillisellä englantilaisella huumorilla höystettynä kirja nostaa lukijan kasvoille vuoroin mietteliään ilmeen, vuoroin aurinkoisen hymyn.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin