Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Eero Junkkaala: Edenistä itään

Eero Junkkaala

Eedenistä itään, Esseitä Raamatun paikkakunnista

Perussanoma, 182 sivua

 

Missä David ja Goljat taistelivat? Millainen on tänään Sikem, johon Aabraham pitkän vaelluksensa jälkeen rakensi alttarin? Entä Kapernaum, Magdala tai Betel?

 

Raamatussa on noin tuhat paikannimeä. Jotkut niistä löytyvät nykyisinkin kartalta vaivatta. Toisten jäljittäminen vaatii kärsivällisyyden lisäksi historian tuntemusta ja jopa arkeologian taitoja.

 

Eero Junkkaala on teologian tohtori sekä kokenut Israelin kävijä ja opas. Hän on myös arvostettu Lähi-idän arkeologian ja historian asiantuntija. Hänen kirjansa ”Eedenistä itään, Esseitä Raamatun paikkakunnista” esittelee yli neljäkymmentä Raamatun paikkaa. Lyhyissä teksteissä yhdistyvät Raamatun tapahtumat, paikkojen historialliset vaiheet, arkeologiset löydöt, tämän päivän elämä ja myös niihin liittyvät hengelliset näkökulmat.

 

”Eedenistä itään” ei ole tieteellinen tutkimus. Eero Junkkaala sanoo kirjoittaneensa sen tavallista tiedonhaluista raamatuntutkijaa ajatellen. Samalla se on mainio opaskirja Israelin matkailijalle ja siellä ryhmien kanssa kiertävälle. Eero Junkkaalan laaja asiantuntemus, omat seikkailut Raamatun tapahtumapaikoilla sekä elävä hengellisyys tarjoillaan lukijalle maukkaina ja helposti sulateltavina annoksina. Kirjan selkeät kartat auttavat lukijaa löytämään esitellyt kohteet tämän päivän turistikartoista.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin