Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Eero Huovinen: Avoin taivas

Eero Huovinen

Avoin taivas

WSOY, 313 sivua

 

”Taivas on onnen toinen nimi”, toteaa Helsingin hiippakunnan piispa Eero Huovinen uuden kirjansa ”Avoin taivas” takakannessa. ”Silti Jumalan taivas on arvoitus, ihmisen käsityskyvyn ulkopuolella”, hän jatkaa.

 

Jo kirjan ensimmäinen luku, jonka nimi on ”Aamuarmo” osoittaa tienviitain lailla suuntaa kohti taivasta. Ja siltä varalta, ettei uskon keskeisin asia tullut sillä vielä lukijalle selväksi, kirjan toisen luvun otsikko on ”Ilta-armo”.

 

Näin kodikkaista ja arkisista lähtökohdista aloittaen kirjan ensimmäinen osa etenee teemoittain kuin hyvä hartauskirja. Pitäen jalat tiiviisti maan kamaralla se samalla tähyää luottavaisesti kohti taivasta.

 

Elävissä ja sujuvissa teksteissä on mukana on paljon piispa Huovisen omia kokemuksia.  Varsinkin lapsuuteen liittyvät avoimesti kerrotut tapahtumat ovat herkkiä ja puhuttelevia. Tällainen teksti on turvallisella tavalla koskettavaa ja iholle asti tulevaa. Siihen on helppoa samastua.

 

Kirjan toisessa ja kolmannessa osassa näkökulmat laajenevat. Mukaan tulee filosofista otetta ja yhteiskuntamme arviointia. Ne nousevat laajasta kokemuksesta, monenlaisista verkostoista ja itse eletystä ja nähdystä.

 

Tarkasteltavina ovat myös kirkko ja seurakunta, joiden tulee olla ”armon koteja ja rukouksen paikkoja”, kuten asia kirjassa muotoillaan.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

19.6.2009 klo 21:56:18
lukutoukka kirjoittaa

Helppoa luettavaa ja hyvää sanomaa,joka jättää ilon sydämeen!6.5.2009 klo 22:32:26
VANHUS kirjoittaa

KRISTITYN LAPSEN IHANA OSA VÄLITTYY TÄTÄ KIRJAA (MUITAKIN HUOVISEN KIRJOJA)LUKIESSA

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin