Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

E4-työryhmä, Kalevi Lehtinen, Juha Parkkinen: Pienen pojan eväät

E4-työryhmä, Kalevi Lehtinen, Juha Parkkinen
Pienen pojan eväät
Päivä Osakeyhtiö (2008), 96 sivua

 

Kristilliset kirjat tarjoavat hengellistä evästä elämän mittaiselle matkalle. Kaiken perustana on tietysti Raamattu, jota mikään muu kirja ei voi korvata. Tämän kirjojen kirjan lisäksi tarvitsemme kuitenkin eri tilanteissa ja elämänkaaremme vaiheissa usein myös muuta hengellistä luettavaa avaamaan Raamatun sanomaa, rohkaisemaan, opettamaan tai vaikkapa lohduttamaan.

 

E4-työryhmän kirja ”Pienen pojan eväät” on tarkoitettu pienryhmäaineistoksi, mutta se sopii erinomaisesti myös omakohtaiseen ja omalla aikataululla tapahtuvaan opiskeluun.

 

Juha Parkkinen ja Kalevi Lehtinen toteavat kirjan tavoitteita ja käyttötapoja esittelevässä johdannossa, että ”evankeliumin syvällinen ymmärtäminen ja sen viestittäminen kaikilla mahdollisilla keinoilla on elämän hienoimpia oppimisen haasteita.” Tämän toteuttamiseksi kirjassa on 12 lukua, joista jokainen on vielä jaettu kahteen erilliseen osaan. Kussakin niissä opetellaan asioita raamatunkohtien, keskustelujen ja harjoitustehtävien avulla.

 

Pienryhmälle kirjasta ”Pienen pojan eväät” riittää materiaalia ja virikkeitä 24 tapaamiskerralle. Kirjaa omassa tahdissaan lukevan kannattaa noudattaa samaa rytmiä. Kirjan voi lukea läpi hyvinkin lyhyessä ajassa, mutta asioiden syvällinen oivaltaminen ja sisäistäminen vaatii oman aikansa. Se voi tapahtua vain pieninä annoksina.

 

”Pienen pojan eväät” on selkeästi kirjoitettu, keskeisimpiin uskon ja kristittynä kasvamisen kysymyksiin keskittyvä sekä hauskasti kuvitettu kirja.

 

Tällä kirjalla ei ole muhkeaa muotoa, komeita kansia eikä valtavaa sivumäärää. Silti kyseessä on suuri kirja. Sen suuruus nousee sisällöstä, Eli kuten vanha kunnon kristinoppi nasevasti toteaa: "Herramme Jeesuksen Kristuksen tunteminen ja Jumalan lapseksi pääseminen on elämämme kallein asia".

 

Tuossa tuntemisessa kasvaminen ja löydöstä myös muille kertominen ovat pienen pojan eväitä, joiden soisi maistuvan jokaiselle Jeesuksen seuraajalle.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin