Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Douglas F. Kelly: Jos Jumala jo tietää miksi rukoilla?

Douglas F. Kelly,

Jos Jumala jo tietää miksi rukoilla?

Päivä, 2011

 

 

Miksi rukoilla, jos Jumala jo tietää kaiken ja on kaikkivaltias?  Systemaattisen teologian professori Douglas F. Kelly vastaa sanomalla, että rukouksien myötä käynnistyy Jumalan ikiaikainen suunnitelma. Jumala antaa Pyhän Hengen välitykselle jonkun tai joidenkin tehtäväksi rukoilla tietyn asian puolesta. Rukouksen myötä tuo Jumalan suunnitelmissa ollut ja hänen tahtonsa mukainen asia myös toteutuu.

 

Punaisena lankana läpi kirjan kulkee Jeesuksen opettama Isä meidän rukous, jota tarkastelemalla ja josta oppimalla Douglas G Kelly avaa lukijalleen rukouksen ihmeellistä aarteistoa. Kirjaa voi sanoa mielenkiintoiseksi Isä meidän rukouksen selitysteokseksi - tai rukousoppaaksi, joka osoittaa kaiken opettelemisen arvoisen löytyvän juuri Isä meidän rukouksesta. 

 

Maan päällä vaeltaessaan Jeesus rukoili ja anoi Isältään asioita. Anominen on valtakunnan sääntö. Jos Jumalan Poika Jeesus joutui toiminnassaan noudattamaan tätä sääntöä, niin kuinka monta kertaa enemmän se silloin koskeekaan meidän Jeesuksen seuraajia. 

 

Kirjassa nostetaan esille myös rukoustaistelu, hellittämätön ja pitkiäkin jaksoja jatkuva rukous jonkun asian puolesta. Lukijalle esitellään Raamatusta useita henkilöitä, Jeesus heidän joukossaan, jotka harjoittivat niin sanottua hellittämätöntä rukousta. Näyttää olevan niin, että on asioita, jotka voivat toteutua vasta jatkuvan anomisen, hellittämättömän rukouksen kautta.

 

Raamatun avulla Douglas F. Kelly rohkaisee meitä monin tavoin rukoilemaan. Hän myös kertoo miten rukouksemme voi olla tehokas varmistaessaan Jumalan tahdon tapahtumisen. Ihmeellisellä ja salatulla tavalla muuttumaton ja kaikkivaltias Jumala pyytää meitä vaikuttamaan jopa historian kulkuun. Ellei näin olisi, hän voisi vain ilmoittaa, mitä tulossa on, ja kehottaa meitä pysymään syrjässä ja odottelemaan kaikessa rauhassa.

 

Kirja on professorin ja kokeneen opettajan perusteellista ja asiassa pysyttelevää johdonmukaista tekstiä. Johtopäätökset ja esimerkit, joita kirjoittaja poimii omasta ja läheistensä elämästä, kerrotaan turvallisen arkisesti ja hehkuttelematta. Asiallisen opaskirjan roolia alleviivaavat myös lopussa olevat laajat liitteet.

 

Ensimmäisessä liitteessä lukijalle tarjotaan rohkaisujen ja neuvojen kera raamatunlukuohjelma selkein käytännön ohjein. Toisessa liitteessä on viitteitä ja vinkkejä rukouksen tueksi. Tässäkään ei tyydytä epämääräisiin neuvoihin, vaan annetaan selkeät ja konkreettiset askeleet, joita edetä. Liitteiden perässä kerrotaan vielä luvuittain lähteet, joista kirjailija on esittämänsä tiedot ammentanut. 

 

"Jos Jumala jo tietää, miksi rukoilla?”  on kaikin puolin asiallinen ja perusteellinen kirja raamatunluvun ryhdistämiseen ja rukouselämän virvoittamiseen.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin