Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

David Petts: Raamattu ja parantuminen

David Petts

Raamattu ja parantuminen

Aikamedia, 297 sivua

 

Dadid Petts’in kirja ”Raamattu ja parantuminen” on monien tästä aiheesta lukemieni kirjojen joukossa eräs selkeimmistä, monipuolisimmista ja havainnollisimmista.

 

Kirja sisältää kolme osaa. Ensimmäisessä käydään läpi Raamatun parantumiskertomuksia. Toisessa tarkastellaan parantumisen teologiaa ja kolmannessa annetaan yksityisille kristityille, pastoreille ja seurakunnille käytännön ohjeita siitä, miten ihmeisiin tulee suhtautua ja sairaiden puolesta rukoilla.

 

Kirjassa on selkeä jaottelu, asioita kootaan tiivistelmiksi ja listoiksi ja opetus sidotaan Raamatun sanaan, Kirjoittajan omat kokemukset tuovat mukaan käytännön esimerkkejä ja elävyyttä. Kirja on perusteellinen oppikirja kaikille niille, joita haluavat oppia sairaiden puolesta rukoilemista ja sen raamatullisia perusteita.

 

Vaikka David Pets’in lähtökohtana on omiin kokemuksiin ja Raamatun sanaan perustuva usko siihen, että Jumala edelleen parantaa, kirja on kirjoitettu hyvin maltillisesti ja jalat maassa pitäen. Yliluonnollisiinkin asioihin suhtaudutaan luonnollisina asioina, joita ei tarvitse ylikorostaa. Esimerkkinä tästä voisi olla vaikkapa kirjasta löytyvä viisas ohje niin sanottujen parantumiskokousten järjestäjille: ”On ehkä raamatullisempaa antaa ihmeiden toimia mainoksina kuin mainostaa ihmeitä.”Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin