Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

David Petts: Armolahjat seurakuntaa rakentamassa

David Petts

Armolahjat seurakuntaa rakentamassa

Aikamedia, 329 sivua

 

David Pettsin kirja ”Armolahjat seurakuntaa rakentamassa” osuu jo nimellään naulan kantaan. Pyhä Henki jakaa Jeesuksen seuraajille armolahjoja seurakunnan rakentamiseksi, ei henkilökohtaisiksi arvomerkeiksi tai palkinnoiksi. Raamatun mukaan Pyhä Henki vahvistaa julistetun sanan ihmeillä ja tunnusteoilla. Sellaisessakin tilanteessa armolahja on Sanan, ei yksittäisen kristityn palveluksessa.

 

Tähän asti kaikki voinevat nyökytellä hyväksyvästi. Yksimielisyys alkaa sitä vastoin rakoilla, kun ryhdytään laatimaan listoja armolahjoista tai ruotimaan niiden ominaisuuksia. Eri kirkoilla ja seurakunnilla on tässäkin asiassa toisistaan poikkeavia tulkintoja ja traditioita.

 

David Petts on kansainvälinen raamatunopettaja ja emeritusprofessori. Hän kuuluu Maailman helluntaiyhteisön hallitukseen, mikä myös näkyy kirjan tekstissä. Tämä älköön kuitenkaan estäkö protestantteja tai katolisia enempää kuin ketään muutakaan tarttumasta ennakkoluulottomasti ja rohkeasti kirjaan. ”Armolahjat seurakuntaa rakentamassa” tarjoaa paljon hyvää, raamatullista ja selkeästi esitettyä asiaa, josta riittää meille kaikille paljon opittavaa.

 

”Armolahjat seurakuntaa rakentamassa” on hyödyllinen tietokirja. Jokainen lukekoon sitä omasta taustastaan ja seurakunnastaan käsin avoimin mielin.

 

Hyvän lukuohjeen tälle kuten monille muillekin kirjoille saamme apostoli Paavalilta. Hän toteaa 1. Tessalonikalaiskirjeen 5. luvussa viisaasti: ”Koetelkaa kaikkea ja pitäkää se mikä on hyvää”.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin