Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

David Pawson: Tie helvettiin

David Pawson

Tie helvettiin

TV7 Kustannus (2009), 230 sivua

 

David Pawsonin kirja ”Tie helvettiin, ikuinen piina vai täydellinen tuho?” tarttuu tärkeään ja niukasti käsiteltyyn asiaan.

 

Kirjan kirjoittaja ei esittelyjä kaivanne. David Pawsonin -kanavalla pitämät raamattutunnit ja niistä tehdyt dvd-tallenteet ovat tulleet laajasti tunnetuiksi. Kirjojakin häneltä on ennättänyt ilmestyä suomennettuina jo melkoinen pino.

 

Samaa ei voi sanoa helvetistä. Vaikka se on eräs yleisimmistä kirosanoista, niin itse asia on jäänyt kovin vieraaksi ja vähälle huomiolle. Vai milloin olet viimeksi kuullut saarnan helvetistä, josta Jeesus puhui yllättävänkin usein ja nimenomaan omille opetuslapsilleen?

 

Perusteelliseen ja tiukasti Raamattuun sitoutuvaan tapaansa David Pawson käy läpi ja oikoo helvettiin liittyviä väärinkäsityksiä.

 

Kirjan ensimmäiset luvut perustelevat sen, miksi helvetti on, kertovat millaisesta paikasta Jeesuksen opetusten perusteella on kyse ja ketkä sinne ovat vaarassa päätyä. Kuolema ja viimeinen tuomio saavat kirjassa oman osuutensa.

 

Seuraavaksi Pawson kertoo, millaisia mahdollisuuksia Jumala on tarjonnut ihmisille helvetin välttämiseksi. Kirjan lopussa on vielä raamattutunteja helvettiin liittyvistä asioista.

 

”Tie helvettiin” on harvinainen ja samalla tärkeä teos aiheesta, joka on työnnetty nykyään jonnekin taustalle tai jonka olemassaolo halutaan kiistää kokonaan.

 

”Olen vakuuttunut siitä, että on elintärkeää palauttaa tämä vaiettu totuus, jotta Kristuksen ruumis voi olla terve”, David Pawson sanoo kirjastaan. Hänen kanssaan on helppoa olla samaa mieltä.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

19.6.2009 klo 16:33:25
Ilona kirjoittaa

Pawson on harvinaislaautuisen viisaks kirjoittaja ja puhuja. En ole kertaakaan pettynyt ajatuksiinsa....Suomi tarvitsee juuri nyt tätä.20.4.2009 klo 06:53:1
Seurakuntaa etsivä kirjoittaa

Mistä löytyisi seurakunta, jossa näistä(kin) asioista opetetaan avoimesti, selkeästi ja raamatullisesti?20.4.2009 klo 06:31:12
Helvetin pelokas kirjoittaa

Katekismuksessa puhutaan Jumalan pelkäämisestä. Se on tarpeellinen mutta hankalasti selitettävä asia. Helvetin pelosta puhutaan tuskin mitää. Eikö meidän pitäisi pelätä ihan tosissamme tuudittautumasta "halpaan armoon" ja pyrkiä myös elämään ninkuin Jeesus opetti? Vai onko "kerran pelastettu aina pelastettu"? Selittäisikö joku, mitä tuo kuulemani lause tarkoittaa?20.4.2009 klo 06:27:12
Kummastunut luterilainen kirjoittaa

Luin kirjan ja se teki minuun suuren vaikutuksen. Kaikki perustuu Raamatun sanaan ja on selitetty ymmärrettävästi. Jäin ihmettelemään, että miksei myös kirkoissa opeteta helkeästi helvetistä? Iso osa ihimistä kulkee kohti helevettiä, mutta saarnojen pitäjät kertovat kauniita tarinoita, antavat yleviä elämänohjeita ja julistavat armoa, jossa ei tarvita parannuksentekoa. Eikö heitä lainkaan pelota, millaisen tuomion he paimenina saavat, vai eivätkö he usko koko viimeiseen tuomioon?

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin