Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

David Pawson: Jeesuksen paluu

David Pawson

Jeesuksen paluu

TV7 Kustannus, 233 sivua

 

Jeesuksen paluu on ollut ensimmäisistä vuosisadoista lähtien eräs Raamatun kiistellyimmistä asioista. Miksi hän palaa? Milloin hän palaa? Miten hän palaa? Mitä kaikkea tuohon paluuseen liittyy?

 

Asia, joka näytti olleen alkuseurakunnalle hyvin selvä, muuttui monilta osin vertauskuvalliseksi ja jakautui lopulta vuonna 1830 aivan uudenlaisen raamatuntulkinnan myötä Jeesuksen kahdeksi uudeksi tulemiseksi, salaisine tempauksineen ja julkisine tuomioineen.

 

Tunnettu ja laajasti arvostettu Raamatun opettaja David Pawson on kirjoittanut kirjan ”Jeesuksen paluu”. Siinä hän käy perusteelliseen ja selkeään tapaansa läpi Jeesuksen paluuseen liittyviä erilaisia käsityksiä ja väärinkäsityksiä. Kaiken huolellisesti Raamatulla perustellen hän käsittelee kysymykset kuka, missä, miten, milloin ja miksi? Näihin vastattuaan Pawson käy läpi Ilmestyskirjan ottaen rohkeasti ja seikkaperäisesti esille mm. sellaiset käsitteet kuin tuhatvuotinen valtakunta, tempaus ja vaivan aika.

 

David Pawson ei päästä lukijaansa helpolla. Hän ei jätä mitään asiaa kevyen huitaisun tai ylimalkaisen viittauksen varaan. Jokainen kivi käännetään ja monella tavalla selitettyjen sanojen alkukieliset merkitykset avataan. Tulkintojen ja kiistojen viidakosta etsitään oikeaa raamatullista tietä.

 

”Jeesuksen paluu” on mainio käsikirja ja avainteos Jeesuksen toiseen tulemiseen ja odotettavissa oleviin dramaattisiin tapahtumiin.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin