Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

David Pawson: Islamin haaste kristityille

David Pawson

Islamin haaste kristityille

TV7 Kustannus, 211 sivua

 

David Pawson ei karta vaikeitakaan aiheita. Kirjassaan ”Islamin haaste kristityille” hän kirjoittaa suoraan ja terävästi islamin noususta.

 

Pawson pohtii, mikä islamissa vetää puoleensa. Hän analysoi suorapuheiseen tapaansa, miksi länsimainen jälkikristillinen maailma tuntuu olevan islamin haasteen edessä kovin avuton. Lopuksi hän kertoo, miten meidän kristittyjen pitäisi korjata elämässämme ja opetuksessamme, mikäli aiomme padota islamin tulvan.

 

Kirjan ensimmäinen osa ”Islamin uusi nousu” on tiivis tietopaketti islamin alkulähteistä, leviämisestä, olemuksesta ja viettelevyydestä. Pawson kertoo myös, millaisella voimalla Islam tällä hetkellä leviää Euroopassa ja etenkin hänen kotimaassaan Englannissa. Toisen osan otsikko ”Kristinuskon vastaus” käy läpi uskomme perusteita vertaamalla kristinuskoa ja islamia, meidän Jumalaamme ja muslimien Allahia.

 

Pawson ei hyökkää muslimeja vastaan, mutta kertoo heidän uskonnostaan ja tavoitteistaan paljon sellaista, mikä tiedotusvälineissä jää vähälle huomiolle tai tyystin mainitsematta. Pawson toteaa, ettei hän ole tieteellisessä mielessä islamin tutkija. Ehkäpä juuri siksi hän on onnistunut pukemaan sanottavansa hyvin selkeään ja hyvin kohti käyvään muotoon.

 

Pawson toteaa, että ”kaikki maailman uskonnot voivat olla väärässä, mutta vain yksi voi olla oikeassa”.  Kirjassaan ”Islamin haaste kristityille” hän rakentaa vakuuttavan todistusaineiston siitä, että tuo oikeassa oleva uskonto on kristinusko. Hän myös perustelee hyvin sen, miksi usein kuulluista väitteistä huolimatta kristittyjen Jumala ja muslimien Allah eivät voi olla yksi ja sama jumala.  Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

14.12.2009 klo 08:53:37
Jaakoppi kirjoittaa

Pawson käy läpi kirjan alkuosassa Islamin olemuksen ja vetovoiman päätyen esittämään kysymyksen Islamin alkuperästä. Jäljelle jää kolme vaihtoehtoa jumalallinen inspiraatio, inhmillinen mielikuvitus, tai saatanallinen imitaatio. Teksti on hyvin jäsenneltyä ja perusteltua.

Puolet kirjasta eli loppuosa osoittaa mikä on kristinuskon olemus ja ydin. Kirjoittaja osoittaa, että vain klassinen kristinusko eli Raamatun ilmoitus Jumalasta sellaisena kuin Jeesus sen itse opetti on totta. Tämä sulkee pois uskontojen sekoittumisen.Pawson antaa varoittavana esimerkkinä kruununprinssi Charlesin ja hänen lausuntonsa ja suhtautumisensa islamiin.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin