Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

David Davis: Elian perintö

David Davis

Elian perintö

Nokia Missio Kustannus, 328 sivua

 

Israelissa Karmel-vuorella vuosikymmenet elänyt sekä juutalaisia ja arabeja palvelleen David Davisin kirja ”Elian perintö” tutkii profeetta Elian aikaa, elämää ja palvelutyötä. Davis on perehtynyt laajasti sekä profeetta Elian aikaan että maailmanlaajuisen kristillisen kirkon tämän hetken tilanteeseen. Näistä lähtökohdista hän on kirjoittanut erittäin mielenkiintoisen kirjan, joka näkee elävistä kivistä koottavan alttarin muodostuvan messiaanisista juutalaisista ja Jeesukseen uskovista pakanakristityistä. Elian päivien tapahtumat Karmel-vuorella projisoituvat Jumalan pelastussuunnitelmaan, lopun aikojen mullistuksiin ja viimeiseen sadonkorjuuseen.

 

”Elian perintö” on jännittävä ja yllätyksiäkin tarjoava kirja, jota tuskin malttaa kesken laskea kädestään. On aika tehdä Elian mallin mukainen tehtävien siirto Elisan sukupolvelle. Profeetallisuus on asetettava ennalleen. Iisebelin pimeät henget ovat lopullisen häviön edessä. Nopeasti noussut islam myös tuhoutuu nopeasti. Siinä muutamia kirjan monista viesteistä.

 

Oikeastaan koko kirjan voisi mennyttä, nykyisyyttä ja tulevaa ajatellen tiivistää Elian rukoukseen Karmen-vuorella ennen Baalin profeettojen kohtaamista, voittamista ja tuhoamista. Näin tuo rukous kuuluu:

"Herra, Abrahamin, Iisakin ja Israelin Jumala! Tulkoon tänä päivänä tiettäväksi, että sinä olet Jumala Israelissa ja että minä olen palvelijasi ja olen tehnyt kaiken tämän sinun käskystäsi. Vastaa minulle, Herra, vastaa minulle, jotta tämä kansa oppisi, että sinä, Herra, olet Jumala! Vastaa ja käännä heidän sydämensä taas puoleesi!" (1.Kun.18:36-37)Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin