Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Christopher Partridge: Uusien uskontojen käsikirja

Christopher Partridge (toim.)

Uusien uskontojen käsikirja

Kirjapaja (2006)

 

Kirjassa on 446 sivua tiivistä ja erittäin mielenkiintoista asiaa. Selventävänä lisätekstinä kannessa on ”Uudet uskonnolliset liikkeet, lahkot ja vaihtoehtoisen henkisyyden muodot”. 

 

”Uusien uskontojen käsikirja” esittelee nimestään huolimatta kristinuskosta alkaen myös kaikkia niin sanottuja vanhoja uskontoja. Varsinainen sisältö muodostuu kuitenkin villien rönsyjen lailla syntyneistä lahkoista ja omille teilleen lähteneistä uskonnollisista yhdyskunnista.

 

Kaikkiaan kirja esittelee pari sataa tällaista uutta uskontoa, valtaosa toinen toistaan kummallisempia harhaoppeja ja pakanuuden muotoja.  Monissa näistä on mukana hätkähdyttävän paljon myös väkivaltaa, manipulointia ja silkkaa pahuutta.

 

Kirja on hyödyllistä ja salakareja paljastavaa luettavaa. Kirjan sivuilla paljastuvat uskonnollisiksi liikkeiksi ja suuriksi eksytyksiksi myös monet sellaiset aikamme ilmiöt, joita niiden edustajat mainostavat pelkkinä henkisyyden liikkeinä tai harmittomina harrastuksina.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin