Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Christer Borg: Lääkäri - Jumalallinen parantuminen

Christer Borg

Lääkäri - Jumalallinen parantuminen

Nokia Missio Kustannus, 192 sivua

 

Christer Borg’in kirja ”Lääkäri – Jumalallinen parantuminen” käsittelee sairaiden puolesta rukoilemista sekä siihen liittyviä teologisia ja käytännöllisiä kysymyksiä. Kirjoittaja on Ruotsin kirkon pappi, joka on tullut suomalaisille tutuksi myös Nokia Mission työntekijänä. Näistä lähtökohdista kirjoitettuna kirja lähestyy sairaiden puolesta rukoilemista luterilaisen kirkon jäsenille tutuin termein ja tilantein.

 

Käytyään aluksi läpi hyvin laajana katsauksena Jumalan olemuksen sekä hänen monet nimensä kirja siirtyy Jeesukseen ja hänen antamiinsa esimerkkeihin. Loppua kohde kirja paneutuu yhä käytännöllisempiin asioihin opettaen sekä rukoilemaan sairaiden puolesta että ottamaan rukouksen kautta saadun parantumisen vastaan.

Kirjan neljäs ja viimeinen kokonaisuus käsittelee parantumisen vastaanottamisen välineitä. Alaluvuissa yksityinen ”makuuhuonerukous”, vastaanottorukous, sopimusrukous, opetuslapsen rukous, keskustelurukous, valvomisrukous sekä uskon ja anteeksipyynnön rukous lähdetään liikkeelle Raamatun tekstistä ja pohditaan, miten sitä tulee soveltaa meidän ajassamme. Esirukous, öljyllä voiteleminen, rukousliinat ja monet muut rukouskokouksissa käyneille tutuiksi tulleet käsitteet käydään myös läpi.

 

”Lääkäri – Jumalallinen parantuminen” on hyödyllinen perusteos, johdattelee käytännöllisellä tavalla ja runsaiden raamatunkohtien saattelemana lukijansa rukouksen, esirukouksen ja parantumisen maailmaan.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin