Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Chauncey W. Crandall: Kuoleman ovesta elämään

Chauncey W. Crandall

Kuoleman ovesta elämään

Kuva ja Sana, 207 sivua

 

Kirja ”Kuoleman ovesta elämään” kertoo lääketieteen tohtori Chauncey W. Crandalista, joka oli valmistutut sydäntautien erikoislääkäriksi kuuluisasta Yalen yliopistosta. Hän uskoi Jumalaan ja osallistui vaimonsa kanssa säännöllisesti seurakuntansa toimintaan. Silti usko kuului hänen elämässään lähinnä sunnuntaihin.

 

Kaikki sujui tuttuun ja turvalliseen tapaan, kunnes tohtori Crandall sai Jumalalta tehtäväksi rukoilla hetkeä aikaisemmin kuolleeksi julistetun potilaan puolesta. Hetken epäiltyään ja hämmennyksestä toivuttuaan tohtori totteli ja kaikkien hämmästykseksi mies heräsi eloon. Tästä käynnistyi tapahtumien ketju, joka muutti ja mullisti sekä tohtorin että hänen perheensä elämän. Crandal alkoi rukoilla säännöllisesti potilaittensa puolesta. Tulosten rohkaisemana hän halusi oppia lisää ja päästä yhä lähemmäksi Jeesusta. Niinpä hän kävi tapaamassa tunnettuja julistajia ja rukoilijoita vuoroin suurilla areenoilla, vuoroin viidakkokylissä.

 

”Kuoleman ovesta elämään” pitää sisällään myös hyvin raskaan ja kipeän juonteen. Perheen poika sairastuu leukemiaan, eivätkä sen enempää rukoukset kuin parhaat mahdolliset hoidotkaan voi häntä pelastaa. Crandal joutuu vaimonsa kanssa valitsemaan katkeroituako ja kääntyäkö pois heidät pettäneestä Jumalasta vai pyrkiäkö yhä lähemmäksi Häntä uskoen, että myös ja nimenomaan näin musertavan surun ja ahdistuksen hetkellä hän on läsnä rakastavana Isänä.

 

”Kuoleman ovesta elämään” on mukaansa tempaava, jännittäviä käänteitä sisältävä, hyvin kirjoitettu ja rukouksen tärkeyttä korostava kirja, jota voi hyvin suositella jokaiselle.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin