Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

C. S. Lewis: 365 päivää C. S. Lewisin seurassa

C. S. Lewis

365 päivää C. S. Lewisin seurassa

Kirjapaja, 527 sivua

 

Eräs luetuimpia ja lainatuimpia kristinuskon puolustajia on englantilainen kirjailija ja kirjallisuuden professori C. S. Lewis. Hänen klassikoiksi nousseita kirjojaan ovat mm. ”Paholaisen kirjeopisto” sekä paljon luetut ”Ilon yllättämä” ja ”Muistiinpanoja surun ajalta”.

 

Viimeksi mainitusta on tulossa vuonna 2009 uusi Anna-Mari Kaskisen suomennos. Klassikkona, ja hyvänä sellaisena, voidaan pitää myös C. S. Lewisin kirjaa ”Tätä on kristinusko”.

 

Useimmat taitavat kuitenkin tuntea C. S. Lewisin hänen Narnia-kirjoistaan ja niistä tehdyistä elokuvista. Vuoden 2008 aikana näistä elokuvista tuorein, ”Prinssi Kaspian”, on kerännyt runsaasti sekä julkisuutta että katsojia.

 

Järkälemäinen kirja ”365 päivää C. S. Lewisin seurassa” tarjoaa nimensä mukaisesti maineikkaan, sanavalmiin ja yllättäviäkin näkökulmia tarjoavan kirjailijan ajatuksia vuoden jokaiselle päivälle. Lyhyet päiväkohtaiset tekstit on poimittu hänen eri kirjoistaan, sekä aiemmin jo suomennetuista että suomentamattomista.

 

Kirjan takakannessa lukee ”Ei päivääkään ilman C. S Lewisia!” Lausahdus on perusteltu, sillä hänen seurassaan lukija saa kyseisen päivän matkalle paljon pohdittavaa, monenlaista rohkaisua ja ennen kaikkea vahvistusta henkilökohtaiselle uskolleen. Tämä kirjallisuuden professori osaa ilmaista ajatuksensa samaan aikaan syvällisesti ja notkeasti.

 

Kirja ”365 päivää C. S. Lewisin seurassa” on hyvä teos vaikkapa omalle yöpöydälle. Arvostavalla ja lämpimällä tavalla lukijaansa lähestyvä kirja on myös erinomainen lahja kenelle hyvänsä.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

5.10.2010 klo 16:17:16
matilda kirjoittaa

Lewisin kirjoituksissa viehättää lennokkaan mielikuvitusrikas filosofia ja rohkea älyllisyys jossa hyvän mielen tuo kirjailijan kunnioitus lukijan vastaanottokykyä ja ymmärrystä kohtaan ilman lukijan älyä aliarvioivaa rautalangastavääntöä ja alleviivausta.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin