Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Brian Zahnd: Tänään kaikki on huonosti, mutta huomenna

Brian Zahnd,

Tänään kaikki on huonosti, mutta huomenna…

Kuva ja Sana, 173 sivua

 

Brian Zahnd on kirjoittanut kirjan kaikkein surkeimpia päiviämme varten. Kirjan nimi on ”Tänään kaikki on huonosti, mutta huomenna…”

 

Miten jatkaisit lausetta?

 

Kirja vakuuttaa, että elämäsi vaikeinta päivää seuraa jäljellä olevan elämäsi paras päivä. Väitteensä hän perustelee Raamatulla Jumalan uskollisuudella. Hän ottaa esimerkiksi kuningas Davidin, jonka elämän pahin päivä oli Siklagissa. Davidin oli ollut miestensä kanssa poissa kotoa. Sillävälin amalekilaisten olivat ryöstäneet Davidin ja hänen miestensä omaisuuden, karjan, vaimot ja lapset sekä lopuksi polttaneet koko kaupungin. Tilanne näytti toivottomalta. Oli Davidin elämän vaikein päivä, joka kuitenkin kääntyi valtavaksi voitoksi.

 

Zahnd sanoo, että Davidin tavoin meidän on pahana päivänä suostuttava kymmenen askelen strategiaan: Me saamme itkeä menetystä, mutta me emme saa katkeroitua. Meidän on rohkaistava mielemme Jumalassa. On odotettava sanaa Jumalalta, tarkistettava sen mukaan näkymme ja löydettävä luottamus. Sitten on aika käydä hyökkäykseen masennusta, pelkoa ja muita pimeyden voimia vastaan ja palautettava asiat ennalleen, juhlittava voittoa ja laitettava saamamme hyvyys kiertoon eli jaettava sitä myös muille.

 

Davidin kolmetuhatta vuotta sitten kokema hänen elämänsä pahin päivä voi tämän kirjan kautta kääntyä myös meille tämän ajan ihmisille rohkaisuksi ja todistukseksi Jumalan voimasta. Jumalan sanalla on ihmeellinen voima!Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin