Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Billy Graham: Matkalla

Billy Graham

Matkalla

Kuva ja Sana (2006)

 

”Nämä ovat sanoja siitä, miten uskaltaa elää ja kuolla,” Billy Graham sanoo kirjassaan ”Matkalla”. Hän arvio tämän kirjan jäävän hänen viimeisekseen.

 

”Matkalla” on Billy Grahamin testamentti. Hän haluaa ennen oman elämänsä päättymistä vielä kerran koota yhteen ja yksien kansien väliin tärkeinä pitämänsä asiat. Hänelle elämä on matka, jonka Jumala haluaa kulkea ihmisen kanssa auttajana, johdattajana, ymmärtäjänä ja taivaallisen kodin oven avaajana.

 

Kirjan tekstistä huokuu valtava elämän ja evankeliumin julistamisen kokemus.  Billy Graham on julistanut evankeliumia noin 210 miljoonalle ihmiselle 185:ssä maassa. Suomessa hän vieraili vuonna 1987 Helsinki Mission pääpuhujana kooten Helsingin olympiastadionille ilta illan jälkeen valtavat määrät väkeä.

 

Kirjaan ”Matkalla” on kirjoittanut esipuheen Billy Grahamin Helsingin vierailun tulkki evankelista Kalevi Lehtinen.

 

”Matkalla” on hyvin mielenkiintoinen, viisas ja johdonmukaisesti etenevä kirja. Ensin vanha ja kokenut evankelista ja sielunhoitaja kertoo, miksi matkalle kannattaa lähteä Jumalan kanssa.

 

Seuraavaksi pohditaan yhdessä, mistä me saamme omalle matkallemme voimaa ja luotettavan oppaan.

 

Kirjan kolmannessa osassa tutustutaan matkan vaaroihin ja opetellaan selviytymään niistä. Neljännessä ja viimeisessä osassa otetaan turvallisesti kurssi kohti matkan viimeistä vaihetta ja Taivaan kotia.

 

Billy Graham kirjoittaa hyvin lempeästi ja kauniisti. Hänen tekstinsä ääressä lukijasta tuntuu kuin hän astelisi kokeneen ja elämää syvällisesti ymmärtävän ystävän kanssa puistossa kaikenlaisista asioista leppoisasti ja turvallisesti jutellen.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin