Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Bill Hybels: Rohkeaa uskoa päivittäin

Bill Hybels

Rohkeaa uskoa päivittäin

Päivä, 335  sivua

 

Bill Hybelsin kirjassa ”Rohkeaa uskoa päivittäin” on monien muiden vastaavien kirjojen lailla hartauden harjoittamista varten päivittäiset yhden sivun mittaiset tekstit.

 

Toisaalta Bill Hybelsin kirja on perin erilainen hartauskirja. Se tarjoaa viikoittain vain kuusi tekstiä olettaen realistisesti, että kerran viikossa jokaisella on jotain, mikä estää hiljentymästä tekstien ääreen.

 

Vielä poikkeavampaa on se, että kirja ei tyydy vain antamaan raamatunjakeita ja niiden pohjalta kirjoitettuja viriketekstejä. Bill Hybels tähtää pitemmälle. Hän antaa lukijalleen jokaisen päivän kohdalla selkeän ja konkreettisen tehtävän. Bill Hybelsin mielestä tarkoituksena ei saa olla, että me vain vietämme omia pieniä hartaita hetkiämme sanan ääressä. Päämääränä on kasvaa kristittynä.

 

Amerikkalaisen Willow Creek seurakunnan perustajan ja meilläkin suosiota saaneiden johtajuuskonferenssien luennoijan Bill Hybelsin hartauskirja on terveellistä luettavaa. Meidät on pelastettu kasvamaan kiinni Jeesukseen ja toteuttamaan juuri meitä varten ennalta valmistettuja tekoja. Usko Jeesukseen on hyvin henkilökohtainen asia, mutta uskonelämä Kristuksessa tapahtuu yhteydessä muihin ja Jeesuksen seuraajien maailmanlaajuista seurakuntaa rakentaen. Tällaisessa kasvussa ja kilvoittelussa kirja ”Rohkeaa uskoa päivittäin” on mainio matkatoveri.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin