Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Aulikki Mäkinen: Lattiakuvat

Aulikki Mäkinen

Lattiakuvat

Lasten Keskus (2007)

 

Aulikki Mäkisen kirja ”Lattiakuvat” on ulkoiselta olemukseltaan totinen kuin perinteinen oppikirja. Jo kannen valkoinen pohja, täsmällisiin ruutuihin ja riveihin sijoitetut kuvat sekä asiallistakin asiallisempi kirjasinten valinta suorastaan huutavat kyseessä olevan vakavasti otettavan ja ammattilaisille tarkoitetun oppikirjan.

 

Myös kirjan johdanto-osa noudattelee samaa tyyliä. Kielenkäyttö on ammattimaisen täsmällistä ja totista. Kun takakannen teksti vielä puhuu ”kattavasta opaskirjasta uskonnonpedagogiseen menetelmään”, niin tavallinen kirjakaupan myyntipöydän silmäilijä jatkaa helposti kirjaan tarttumatta matkaa.

 

Olisi kannattanut pysähtyä ja tutustua kirjaan hieman perusteellisemmin!

 

Vauhtiin eli varsinaiseen asiaan päästyään kirja tarjoaa riemastuttavan valikoiman keinoja elävöittää Raamatun kertomuksia, ilmaista pienessä ryhmässä omia tunteita ja päästää oma luovuutensa valloilleen.

 

Yksinkertaisin välinein ja helposti hankittavin tarvikkein kokoontumisesta tulee löytöretki, seikkailu ja sukellus omaan sisimpään.

 

Päiväkodeille, pyhäkouluille ja ala-asteen ensimmäisille luokille tarkoitettu kirja pystyy tarjoamaan vahvoja kokemuksia myös paljon varttuneemmille aina ikäihmisiä myöten.

 

Kirja saattaisi jopa olla mainiota materiaalia moniin vanhusten hoiva-. ja hoitolaitoksiin. Kannattaa tutustua ja kokeilla!Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin