Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Åsa Molin: Sydämen täyskäännös - kirja toivosta

Åsa Molin

Sydämen täyskäännös - kirja toivosta

Päivä (2008), 236 sivua

 

Åsa Molin tiivistää kirjansa sanoman näin: ”Meidän omasta sisimmästämme kumpuavat toiveet ovat ohuiden ja helposti katkeavien lankojen varassa. Jumalan toivo riippuu lupausten vahvoissa ja luotettavissa köysissä.”

 

Ihmisen toivolla, toiveikkuudella ja toivottelulla sekä Jumalan tarjoamalla toivolla on suuri ero. Meidän toivomme muuttuu hetkessä epätoivoksi ja toiveikkuutemme toivottomuudeksi. Raamattuun ja Jumalan lupauksiin ankkuroitunut toivo sitä vastoin kestää kovassakin myrskyssä.

 

Åsa Molinin toivo on samaan aikaan kiehtova ja vaarallinen asia. Mitä suurempi toivo, sitä isompi pettymisen mahdollisuus siihen sisältyy. Silti elämä ilman toivoa merkitsee kuolemaa. Kirjassa kerrotaan monenlaisista ihmiskohtaloista, joissa kaiken ratkaisi toivon ja toivottomuuden välinen ohut raja.

 

Sydämen täyskäännös on väkevä ja innostava lukukokemus, syvästi inhimillinen ja vahvasti Jumalan sanaan kiinnittyvä. Kirjasta riittää toivoa antavaa ammennettavaa ja omaa sisintä peilaavaa sulateltavaa useammallekin lukemiskerralle.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin