Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Arto Köykkä: Körmykirja

Arto Köykkä

Körmykirja

LK-Kirjat (2007)

 

Arto Köykän pienessä kirjassa ”Körmykirja” arkielämän asiat selvitetään kolmellakymmenellä yhdellä tapaamisella ja samalla määrällä lyhyitä nasevasti kirjoitettuja lukuja.

 

Heti alussa Arto Köykkä kertoo, kuka on körmy. Tämän nimen hän antaa miehelle ikään, harrastuksiin ja koulutukseen katsomatta.

 

Meissä jokaisessa miehessä on kuulemma joitain körmyn piirteitä, viehtymystä teknisiin laitteisiin, seikkailuihin ja itsensä ilmaisemiseen miesten perinteisin tavoin. Pojat ovat aina poikia, iän ja vaurastumisen myötä lelut tulevat vain kalliimmiksi, toteaa vanha sanonta viisaasti.

 

”Körmykirja” on samalla kertaa hauska ja syvämietteinen. Siinä mies nauraa itselleen ja koskettelee varovaisesti myös herkimpiä tuntojaan. Myös körmyn usko ja suhde Raamattuun ovat kirjassa vahvasti läsnä. Uskon ja epäuskon kysymyksiä pohditaan kalassa, nuotiolla, jaksamisen rajoja koeteltaessa, kapinassa tai vaikkapa rakennushommissa.

 

”Körmykirja” on mainio lahja miehelle ikään tai lahkeen pituuteen katsomatta. Eikä se ole huono kirja naisenkaan käteen. Kirjasta oppii paljon meidän miesten ajatuksenjuoksusta ja suhteesta elämään sekä tietysti myös teihin, rakkaat ja ihanat naiset. Kuten arvata saattaa, teille ja teidän kohtaamisellenne kirjassa on omistettu useampikin mielenkiintoinen ja tärkeä rivi.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin