Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Anneli Könni: Armonkoti - Turvapaikka Thaimaassa

Anneli Könni

Armonkoti - turvapaikka Thaimaassa

Suomen Lähetysseura, 171 sivua

 

Anneli Könnin kirja ”Armonkoti - Turvapaikka Thaimaassa” tutustuttaa lukijansa tyttöihin, jotka ovat raskauden ja perheen hylkäämisen takia joutuneet tilanteeseen, jossa heidän elämänsä on törmännyt kulttuurin ja armottomuuden kiviseinään.

 

Tällaisille monella tavalla hylätyille tytöille on Armonkoti tarjonnut pelastuksen jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Kodin turvallisten seinien sisäpuolella he ovat saaneet opastusta äitiyteen ja apua itsenäisen elämän aloittamiseen.

 

Kirjan kirjoittaja Anneli Könni tietää mistä puhuu. Hän oli aikoinaan työntekijänä perustamassa Armonkotia. Kirja piirtää järkyttävän kuvan tilanteesta, missä Armonkoti aikoinaan päätettiin perustaa. Teiniraskaudet olivat yleistyneet ja lapsia hylättiin synnytyssairaalan portaille. Heitteille jätettyjä ja menehtyneitä pienokaisia löytyi roskapöntöistä ja syrjäisiltä kujilta. Jotain oli tehtävä.

 

Anneli Könnin kirja sisältää paljon puhuttelevaa materiaalia. Kaukoidän seksiturismin ja paikallisen kulttuurin pimeimmät puolet nostetaan kiihkottomasti mutta samalla rohkeasti esille. Vaikka paljon on neljässä vuosikymmenessä muuttunut, niin avun tarve on edelleen valtava. Nuorten äitien elämäntarinat ja kuvasivut tuovat tapahtumat ja kulttuurin lähelle lukijaa.

 

Kirjalla Armonkoti on myös selkeä hengellinen sanoma. Perustettu turvakoti ei ole vain nuorten äitien varustamista äitiyteen ja itsenäiseen elämään. Heidän elämälleen halutaan samalla antaa vahva hengellinen pohja. Armonkodissa yhdistyvät raamatullisella tavalla diakonia, rukous ja evankeliointi.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

19.6.2009 klo 21:23:10
Merja kirjoittaa

Puhutteleva kirja välittämisestä,joka tulee esiin tekojen kautta,rakkauden sanomaa,että me kaikki olemme arvokkaita elämäntilanteesta huolimatta sekä riippumatta kansalaisuudesta,suositeltava luettavaksi!26.5.2009 klo 22:05:25
Matti Laaksonen kirjoittaa

Missä ovat televisiokamerat silloin, kun tehdään tällaisia arjen sankaritekoja? Onnettomuudet ja hengenmenetykset ovat aina isoja uutisia. Mikseivät sitä ole monien nuorten ihmisten henkien pelastamiset? Onko vika median tekijöissä vai käyttäjissä? Olemmeko me kuin muinaiset roomalaiset, jotka halusivat vain leipää ja viihteekseen sirkushuveja, verta areenalle ja toisen ihmisen kuolemaan päättyviä kamppailuja?

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin