Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Anna-Liisa Valtavaara: Oikein kiltit

Anna-Liisa Valtavaara

Oikein kiltit

Kirjapaja (2007)

 

Oletko miettinyt, kenen käsissä on sinun elämäsi kaukosäädin? Kuka tai ketkä ohjailevat tekemisiäsi?

 

Jos sinusta tuntuu siltä, että elät ja toimit muiden ihmisten odotusten ja pyyntöjen mukaan, kaukosäädin on kenties joutunut väärin käsiin. Jos sinun on vaikea sanoa kenellekään ei, olet kukaties väärällä tavalla kiltti, liian kiltti.

 

Voiko joku olla liian kiltti?

 

Anna-Liisa Valtavaaran muutama vuosi sitten ilmestynyt kirja ”Kiltteydestä kipeät” kertoo, miten liiallinen kiltteys voi suorastaan sairastuttaa. Kiltteydestä voi tulla musertava ja elämää vaurioittava taakka.

 

Anna-Liisa Valtavaara on nyt kirjoittanut kirjan ”Oikein kiltit”. Kun vääränlainen kiltteys uuvuttaa ja tekee sairaaksi, niin oikeanlainen kiltteys rakentaa, luo tasapainoa ja on siunaukseksi sekä ihmiselle itselleen että hänen läheisilleen.

 

Liiallisen kiltteyden vaihtoehtona ei olekaan tuhmuus tai tylyys vaan oikeanlainen kiltteys, joka osaa myös asettaa rajoja ja sanoa tarvittaessa napakasti ”ei”.

 

Anna-Liisa Valtavaara on teologi, kouluttaja ja suosittu puhuja, jonka luentoja kiltteydestä ovat kuunnelleet ympäri maata tuhannet asiasta kiinnostuneet tai siitä kärsivät.

 

Kirja ”Oikein kiltit” on tervetullut jatko edellä mainitulle kirjalle ”Kiltteydestä kipeät”. Molemmat ovat itsenäisiä teoksia, mutta täydentävät toisiaan laajentamalla ja syventämällä aiheen käsittelyä. Puhujamatkojen aikana käydyt keskustelut ja edellisen teoksen lukijoiden lähettämät viestit ovat olleet omalta osaltaan rikastuttamassa materiaalia, jonka pohjalta Anna-Liisa Valtavaara on kirjansa kirjoittanut.

 

Kirjan mielenkiintoisimpiin lukuihin kuuluu ”Hyvän elämän näkökulmia Raamatussa”. Siinä Valtavaara pohtii oikeaa kiltteyttä Sana valossa ja Raamatun esimerkkien kautta. Kirjojen kirja osoittautuu myös tällä elämän alueella mainioksi, luotettavaksi ja elämää suojaavaksi kirjaksi.

 

Anna-Liisa Valtavaaran kouluttajasivut löydätKommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin