Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Anna-Liisa Valtavaara: Huolena huolehtiminen

Anna-Liisa Valtavaara

Huolena huolehtiminen

Kirjapaja, 284 sivua 

 

Paljonko sinulla on repussasi huolia? Millaista huolien ja murheitten taakkaa kenties raahaat mukanasi?

 

Jos niitä on mielestäsi aivan liikaa, niin Anna-Liisa Valtavaaran kirja ”Huolena huolehtiminen” on kirjoitettu juuri sinulle. Mehän todella osaamme olla huolissamme jopa siitä, että olemme aivan liikaa huolissamme!

 

Anna-Liisa Valtavaara on espoolainen teologi, kouluttaja ja luennoitsija. Hänen luentojensa ja kirjojensa teemat liikkuvat ihmisen elämän kipupisteissä arkisen kodikkaasti mutta samalla laajasta kokemuksesta ja asiantuntemuksesta nousten. Tekstin sujuvuus, asioiden käsittely mutkattomasti ja lämmöllä sekä liikkuminen asioissa, jotka koskevat tavalla tai toisella meitä kaikkia, on tuonut hänelle sekä lukijoita että paljon luentopyyntöjä.

 

Anna-Liisa Valtavaaran aiemmin ilmestyneet kirjat ”Kiltteydestä kipeät”, ”Ainako anteeksi?” Ja ”Oikein kiltit” ovat kaikki ehtineet jo useisiin painoksiin. Onpa niistä tehty nykyaikaiseen tyyliin jo pokkaritkin. ”Huolena huolehtiminen” jatkaa näiden aiempien kirjojen linjaa. Jo sisällysluettelosta huomaa, että kirjoittaja tuntee aiheen kaikkine sen valoisine ja synkkine vivahteineen.

 

Aineisto on ryhmitelty yhdeksäksi isommaksi kokonaisuudeksi, joita käsitellään alaluvuissa. Jokaisen kokonaisuuden lopussa on kysymyksiä mietittäväksi. Kirjasta löytyy myös Huolehtijan huoneentaulu sekä raamatunkohtia, jotka liittyvät huolehtimiseen. Selkeän rakenteensa ja runsaiden väliotsikoiden ansiosta kirjaa voi pitkää sisällysluetteloa selaamalla käyttää myös hakuteoksena silloin, kun on tarvetta keskittyä johonkin tiettyyn huolehtimisen alueeseen.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin