Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Anke Ilmonen: Taivas kosketti maata

Anke Ilmonen

Taivas kosketti maata

Päivä (2009), 137 sivua    

 

Monet kirjat voi lukea innostuneesti ahmien. Muutamat saattavat matkaan hyödyllisiä pohdiskeluja. On myös kirjoja, jotka koskettavat niin syvältä, että lukiessa on välillä pysähdyttävä kuivaamaan silmänurkat.

 

Anki Ilmosen kirja ”Taivas kosketti maata” on tällainen hyvin puhutteleva, herkkä ja koskettava kirja. Vammaisena syntyneen Saran lyhyt, vain kuuden vuoden mittainen elämäntarina on kerrottu tavalla, joka tuskin jättää ketään kylmäksi. Vaikka Sara joutui elämään pyörätuolissa ja käymään läpi monia vaikeita leikkauksia, hän nautti elämästään, rakasti perheen yhteisiä hetkiä ja odotti omaa kuolemaansa luottaen edessä olevan jotain paljon tätä maailmaa parempaa.

 

Hieman ennen kuolemaansa Sara piirsi vanhemmilleen kuvan, jossa oli sulkeutunut esirippu.

 

”Tämä on sinulle ja isille”, Sara sanoi. ”Me istumme perheenä kuin katsojat näyttämön edessä ja tuossa on esirippu. Esiripun takana on taivas ja Jumala!”

 

”Onko esirippu avautumassa vai sulkeutumassa?” äiti kysyi.

 

”Esirippu on sulkeutumassa, ja minä olen esiripun takana ja te sen edessä”, vastasi kuusivuotias Sara.

 

”Taivas kosketti maata” on paljon enemmän kuin vain hyvin tehty ja koskettava kertomus uskovan perheen kokemuksista, kun yksi lapsista on vammainen. Kirjan sanoma laajenee lohdutukseksi ja rohkaisuksi kaikille surun keskellä kamppaileville. Samalla se julistaa Jeesuksen voittoa kuolemasta ja kertoo hänen omiaan odottavasta iankaikkisesta ilosta ja lohdutuksesta.  Kirjan lopussa on vielä käytännön ohjeita surutyöhön, avun hakemiseen sekä tällaisissa tilanteissa auttavien tahojen yhteystietoja.

 

Oikeastaan jokaisen, joka tietää, tai edes epäilee joskus mahdollisesti kuolevansa, pitäisi lukea tämä kirja.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

25.1.2010 klo 13:28:27
Yllättynyt kirjoittaa

Luulin takakannen tekstin perusteella, että kirja on kuvaus vammaisen lapsen elämästä. Yllätyin, kun kirja olikin erittäin puhutteleva ja ja liikuttavalla tavalla vahva hengellinen todistus. Ei ihme, että Jeesus asetti lapsen esimerkiksi. SUOSITTELE KIRJAA KAIKILLE!!!10.1.2010 klo 08:07:38
Reijo kirjoittaa

Olen pahoillani numerosarjan aiheuttamasta hankaluudesta. Numerosarja on turvaamassa kirjoittajan yksityisyyttä ja myös tätä sivustoa roskapostilta.
Kaikenlaiset roskapostia ja mainoksia levittävät hakukoneet eivät osaa lukea tuollaista edes sen vertaa kuin silmillään katseleva ihminen. Niinpä ne eivät voi jäljittää sähköpostiosoitteita omiin tarkoituksiinsa.6.1.2010 klo 02:33:03
KAARINA kirjoittaa

HEI
EN OLE LUKENUT KIRJAA MUTTA HALUAISN LUKEA. KUULIN KIRJASTA TV7N KIRJAOHJELMASSA. HETI KIINNOSTUIN .MISTÄ VOISIN SEN SAADA NO TÄMÄ NYT OLI TYHMÄ KYSYMYS (KIRJAKAUPASTA)
KIINNOSTUIN KIRJASTA SENKIN VUOKSI, ETÄ OLEN ITSEKIN VAMMAINEN, P-TUOLISSA.
KIITOS OHJELMASTA KIRJA

PS TUO NUMEROSARJA ON AIKA HANKALA NÄHDÄ KIRJAVALLA POHJALLA (NÄKÖVAMMA)

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin