Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

JUUTALAISET JUURET, ANTISEMITISTI, KORVAUSTEOLOGIA, VAINOT

Tältä sivulta löydät artikkeleita, materiaalia ja monenlaista ajankohtaista tietoa juutalaisista juurista, antisemitismista, korvausteologiasta, juutalaisten ja kristittyjen suhteesta sekä muista Israeliin ja juutalaisiin liittyvistä kysymyksistä.

 

 

 

KORVAUSTEOLOGIA - väkevä eksytys ja harhaoppi

Onko Israel kaikkine puutteineen ja vikoineen edelleen Jumalan omaisuuskansa?  Siunaako Jumala edelleen niitä, jotka siunaavat Israelia, ja kiroaako hän ne, jotka hänen kansaansa sortavat ja kiroavat? Vai menettikö Israel Jeesuksen hylätessään tämän aseman? Ottiko Jumala uudeksi hengelliseksi Israeliksi pakanakristityistä syntyneen seurakunnan?


Lue lisää


Juutalaisten juurien villit versot

Kristinuskon juuret ovat sataprosenttisesti juutalaisuudessa. Abraham, Iisak, Jaakob ja Mooses olivat juutalaisia. Profeetat, Jeesus ja opetuslapset olivat juutalaisia. Raamattumme on lähes kokonaan juutalaisten kirjoittama. Saatanan juonet ja hyvää tarkoittavien pakanakristittyjen into samastua juutalaiseen
kansaan ovat tuoneet mukaan myös aitojen juurien villiversoja, jotka on hyvä tunnistaa.


Lue lisää


ISRAEL JA SEURAKUNTA - Jumalan kaksi todistajaa

Mikä yhteys on Israelilla ja kristillisellä seurakunnalla? Millä tavalla Israel ja seurakunta ovat Jumalan kaksi todistajaa? Onko Jumalan juutalaisille määräämissä seitsemässä vuotuisessa juhlassa myös jokin messiaaninen eli kristillinen sanoma? Miten meidän tulisi näihin asioihin suhtautua?

Vastauksia näihin ja moniin muihin Israeliin liittyviin kysymyksiin löydät tämän sivun kautta.


Lue lisää


ANTISEMITISMI: Onko Eurooppa kääntämässä juutalaisille selkänsä?

Israel ja juutalaiset ovat joutumassa yhä ahtaammalle. Ympäröivien arabimaiden vihanpidon lisäksi Lähi-idän ainoan demokratian tilanetta on yhä enemmän vaikeutanut Yhdysvaltojen ja Euroopan Unionin lisääntynyt painostus. Samaan aikaan tutkimukset kertovat vääjäämättömällä tavalla antisemitismin lisääntymisestä monissa Euroopan maissa.


Lue lisää


Lukemisen arvoisia kirjoja Israelista, juutalaisista ja pakanakristityistä eli kirkosta

Olen konnut tähän tietoa kirjoista, joissa annetaan tietoa Israelin merkityksestä, messiaanisista juutalaisista ja heidän messiaanisista synagogistaan sekä juutalaisten ja kirkon välisestä jännitteestä.


Lue lisää


© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin