Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23
Päivän Sana 16.08.2018
Herra, avaa minun huuleni,
niin suuni julistaa sinun kunniaasi.

Ps. 51:17

Pyhän Hengen, sankarivainajien ja perheiden juhla

Sammaljoen kirkon perhemessussa oli 20.5. klo 13 oli mukana monia tärkeitä asioita. Messussa vietettiin helluntaita, kunnioitettiin Kaatuneiden muistopäivää laskemalla seppele sankarihaudoille ja siunattiin eskarin aloittavat.

 

Messun jälkeen kokoonnuttiin seppeleenlaskua varten sankarihaudoille.Messun toimitti Etelä-Tyrvään alueen kappalainen Hannu Heikkilä. Saarnassa hän näytti ensin lehdettöntä ja kuolleelta näyttävää koivunoksaa. Sitten hän nosti esille toisen oksan, joka oli jo täydessä lehdessä. 


Hannu Heikkilä

Hannu kertoi, miten auringon valo ja lämpö ovat saaneet oksissa nopeasti aikaan suuren muutoksen. Kuolleelta näyttänyt on puhjennut elämään. Hän jatkoi vertaamalla Pyhää Henkeä aurinkoon. Keväisen auringon tavoin Pyhä Henki, josta kerrotaan helluntain tekstissä, haluaa herätellä ja synnyttää meissä uutta elämää.

 

Seppelepartio lähdössä kohti sankarihatoja. Takana Jaakko Antola ja Hannu Heikkilä, edessä Hanna Kuutti ja Pertti HakanenSammaljoen päivä- ja kerholaisilla oli messussa merkittävä osuus. Elina Heikkilän, Anita Kinnasen ja Anneli Mäki-Laurilan opastamina he esittivät monia lauluja, joiden leikkeihin myös seurakuntalaiset saivat osallistua. Lisäksi pienet kerholaiset jakoivat saarnan jälkeen jokaiselle kirkossa olevalle koivunoksan, joka oli täydessä lehdessä. Kanttorina messussa oli Helena Bäckman.

 

Jaakko Antola piti puheen  seppeleenlaskun yhteydessäSeppelepartiossa, joka vei messun ajan alttarin edessä olleen seppeleen sankarihaudoille, olivat kansanedustaja Pertti Hakanen ja Hanna Kuutti. Puheen sankarihaudoilla piti maanviljelijä Jaakko Antola.

 © 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin