Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23
Päivän Sana 25.06.2024

? Nämä teidän tulee pitää: Puhukaa totta toisillenne! Jakakaa oikeutta totuuden mukaan, niin että rauha vallitsee keskuudessanne.Sak. 8:16

Puheita ja opetuksia

Tälle sivustolle olen koonnut puheita, raamattutunteja ja opetuksia. Myö blogeissani on mukana lyhyitä opetuksia ja raamattutunteja. Mukana olevissa PDF-liitteissä on mukana kuvitusta sekä myös materiaalia, mitä alla oleviin tiivistelmiin ei ole mahtunut.

Kun sielun ankkuria koetellaan

Olin nuorempana innokas purjehtija. Kesälomani kuluivat Suomenlahdella sen upeissa saaristoissa retkeillen. Helsingin ja Ahvenenmaan välillä olevat väylät, saaret ja satamat tulivat tuolloin minulle hyvin tutuiksi. Samoin ankkurin merkitys.


Lue lisää


Israel ja seurakunta, Jumalan kaksi todistajaa

Tällä raamattutunnilla käytän tutuksi tullutta otsikkoa tarkastellen Israelin ja seurakunnan vaiheta kuuliaisuuden, parannuksenteon ja Jumalan käsittämättömän armon näkökulmasta. 


Lue lisää


Psalmi 80, Israelin ja seurakunnan yhteinen tie

Kristinuskolla on juutalaiset juuret. Israel ja pakanakansoista kääntyneet kristityt ovat monin tavoin sidoksissa toisiinsa. Israelin kansan lankeemukset, kohtalot ja kärsimykset ovat varoitus meille uuden liiton kristityille. Tutustumalla Psalmin 80 taustoihin ja tekstissä käytettyihin symboleihin myös kristitty lukija jotuu painamaan JUmalan edessä päänsä nöyrästi ja armoa anoen.


Lue lisää


© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin