Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23
Päivän Sana 14.06.2024

Nöyrät sinä pelastat, mutta ylpeiden katseen painat alas. Sinä, Herra, sytytät minun lamppuni, sinä, Jumala, tuot pimeyteeni valon.Ps. 18:28?29

6. Aulis ryhtyy metsäoravaksi

5.11.2022

"Hei, ystävät! Minulla on nyt tärkeitä uutisia kerrottavana. Sellaista, mistä voi olla sinullekin hyötyä. Vinkkini koskee muuttoa ja siihen valmistautumista. Tiedän mistä puhun, sillä eilen minulla oli muuttopäivä. Minusta on nääs vihdoin tullut oikea metsäorava!

 

Tärkeä neuvoni sinulle koskee ruokailua. On syötävä vankasti jo etukäteen, että jaksaa muuttaa. On myös varauduttava tulevaan, sillä eihän sitä voi koskaan tietää, miten pian metsästä löytyy ruokapaikka. Käpyvuosikin on täälläpäin tavallista huonompi. Pihlajissakaan ei ole marjoja.

 

- Kävyt ovat toki oravan herkkua, mutta kyllä salaattikin tärkeää on. Jos ei muuta satu olemaan tarjolla, niin aina voi herkutella pelekuunan lehdellä. Niitä tässä talossa on runsaasti.Älä siis tee muuttoa tai lähde matkaan vatsa tyhjänä!

Minä tankkasin Pihlavan pirtissä komiasti ennen metsään siirtymistä. Pistelin poskeeni omenaa, pähkinöitä ja leipää. Todellisia oravan super-ruokia!

 

Uusi kortteerini on metsän reunassa autokatoksen päädyssä. Pirtin pöydällä seissyt häkkini sisällä olevine lämpimine makuumökkeineen kannettiin kuormalavojen päälle. Häkin yläpuolelle tehtiin oikein peltikatto. Päätyyn laitettiin kuusi ja toiseen päätyyn seuraavana päivänä vanha räsymatto tuulelta ja tuiskulta suojaamaan.

 

Kaikkein parasta on kuitenkin valtatie kuusi, jota pääsee nopeasti kuuseen. Tai pitäisikö sanoa, että Valtatie 6, kun Amerikan kuuluisimman valtatien nimi on Valtatie 66.

 

Tämä minun Valtatie kuusi on ainakin tämän metsän komein valtatie. Ja täydellä syyllä, sillä tätä valtatietä pitkin pääsee maan yläpuolella kipittämään turvallisesti lähellä olevaan kuuseen.

 

Amerikassa on kaikki paljon suurempaa ja kuusiakin hurjasti enemmän, kun tien nimeenkin on pitänyt laittaa kuusi kahteen kertaan.

 

On tässä yhtä ja toista muutakin tapahtunut. Paljastan sinulle luottamuksellisesti erään asian. Olen saanut kirjeenvaihtokaverin. Eilen postilaatikkoon tupsahti oikein postin tuomana kirje, jonka vastaanottajaksi oli merkitty "Orava Aulis".

 

Hienon kirjeen oli lähettänyt kissa, joka asuu hurjan kaukana Mikkelissä. Sen nimi on Viiru. Palataan kirjeenvaihtooni, kun olen ehtinyt saada muuton loppuun!"

 

Pihkantuoksuisin terveisin,

Orava Aulis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

   © 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin