Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23
Päivän Sana 24.07.2024

Tavoitelkaa rauhaa kaikkien kanssa ja pyrkikää pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa.Hepr. 12:14

Pörröhännät pirtissä pörräämässä

"Harri-koira tässä, hei! Tänään Pihlavan pirtissä oli päivä, jota me koirat aina inhoamme. Tiedättehän, hirmuinen pölynimuri pauhaa, matot riepotetaan ensin ulos ja hetken päästä taas sisälle. Tuoleja siirrellään ja mikään ei pysy turvallisesti paikoillaan.

Tällä kerralla siivoustornaado iski oravien häkkiin. Iso häkki nostettiin lattialle, oravaressukat tungettiin pieneen hamsterinhäkkiin ja isosta häkistä irrotettiin katto sekä yksi päätyseinä. Mikään nurkka ei jäänyt käsittelemättä, kun Kaija-emäntä pääsi vauhtiin.

Ja aina vain meni holtittomammaksi. Minut karkotettiin keittiöön ja jätettiin suljetun oven taakse. Koskaan ennen ei sisäkirjeenvaihtajaa ole noin tylysti kohdeltu. Ei ollut lehdistyön ja sanan vapaudesta tietoakaan!

Ovet takaa kuulin ja avaimenreiästä vähän kurkistelin, kun oravat päästettiin kiipeilemään nojatuolissa ja jopa seinällä olevassa arvokkaassa perintöryijyssä. Ne saivat kuulemma juoksennella ikkunalaudoilla kurkkimassa ulos ja tutkia ikkunalaudalla olevia kasveja.

Kun siivous oli ohi, Usko ja Toivo suljettiin suuree ja nyt putipuhtaaseen häkkiinsä. Siinä vaiheessa media päästettiin taas paikalle, ja minä pääsin jälleen tarkkailemaan tilannetta.
Ensin oravat yrittivät tehdä valitusta vapaudenriistosta. 

Niiden mielenosoitus loppui kuitenkin lyhyeen, kun isäntä ja emäntä lahjoivat oravat herkkupaloilla. Täysinäinen maha vähentää halua nousta barrikadeille. Niinhän se on myös meillä koirillakin: Hyvä ruoka, parempi mieli.

Jäbän uutisten raportti Pihlavan pirtistä päättyy tähän.

Pysykää kanavalla, toivoo aina valpas reportterinne ja sisäkirjeenvaihtajanne Harri.© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin