Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23
Päivän Sana 30.09.2023

Tomuun vaipuneet, herätkää ja riemuitkaa! Sinun kimaltava aamukasteesi virvoittaa maan, ja niin maa palauttaa kuolleet elämään.Jes. 26:19

Orvot oravanpoikaset saivat oman puuhamaan

"Hei, Harri-koira tässä! Lupasin Jäbälle, että toimin hänen Pihlavan Uutisiensa sisäkirjeenvaihtajana, kun lampailla ei ole pääsyä tänne pirttiin. Täällä tapahtuukin vallan ihmeellisiä asioita. Niinpä, kuten isosta kuvasta klikkaamalla näkyy, minä seuraan tarkasti tilanteen kehittymistä.

Orvot oravanpoikaset Usko ja Toivo ovat saaneet Reijo-isännän rakentaman suuren häkin. Se yltää pöydältä melkein kattoon asti. Sisällä on pörröhäntien makuuhuone sekä iso kiipeilypuu ja muuta tarpeellista.

Isäntä kertoi minulle, että häkki on tehty seinäelementeistä vähän niin kuin isot kerrostalot. Kun kurret muuttavat metsään, osat voidaan irrottaa toistaan ja panna siistinä nippuna varastoon odottamaan uusia asukkaita.

Usko ja Toivo olivat aivan innoissaan, kun pääsivät muuttamaan pienestä hamsterihäkistä omaan puuhamaahansa. Siellä sopii pörröhäntien temmeltää, kiipeillä ja kiikkua. Ja kyllä ne sitä tekevätkin. Hirmuinen rapina vain kuuluu, kun ne kiipeilevät hurjaaa vauhtia verkoissa ja puissa.

Kun Kaija-emäntä avaa häkin oven ja pistää käden sisälle, niin kiipeily lakkaa, ja kurret kiipeävät ojennetulle kämmenelle. Pihkanokat tietävät, että silloin on ruoka-aika ja niille on tiedossa jotain oravanherkkua.
© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin