Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23
Päivän Sana 30.09.2023

Tomuun vaipuneet, herätkää ja riemuitkaa! Sinun kimaltava aamukasteesi virvoittaa maan, ja niin maa palauttaa kuolleet elämään.Jes. 26:19

NÄIN KESÄPAIKASTAMME TULI KOTI MEILLE JA ELÄINYSTÄVILLEMME

Kaikki alkoi kanoista. Kaija halusi Pihlavaan kesäkanoja. Yhden talven ne viettivät ystävien navetassa. Seuraavana kesänä rakennettiin talvilämmin kanala. Sitten hankittiin kuttu (vuohi), joka sai nimen Siiri. Sille piti saada kaveri. Nyt sillä on kavereita pieni lauma. Lammasta meidän ei pitänyt koskaan ottaa. Yhden kuitenkin kasvatimme tuttipullolla kahden päivän ikäisestä. Toisen hankimme sille seuraksi. Lopun voi arvata.

Koiria meillä on ollut aina. Peuroja, kauriita, kettuja, jäniksiä ja ilveksiä juoksentelee metissä. Karhujakin olemme etineet nähdä. Me päääkaupunkiseudulta muuttaneet asumme nyt "mettämaassa". Ympätillämme on luontoa ja elämää enemmän kuin koskaan osasimme odottaa. Näin on hyvä elää ja asua.

Tälle sivustolle olen koonnut kuvakertomuksia kotieläinpihan ja elämyspuiston yhdistelmästä, jonka laajeneminen on yllättänyt myös meidät Pihlavan pirtin asukkaat. 

KANOJEN elämästä, tarhojen rakentamisesta, munintapesistä ja paljosta muusta kanoihin liittyvästä löydät tekstiä ja kuvia .

VUOHISTA, kutuista, kileistä sekä niiden hoitamisesta ja elämästä löydät tekstiä ja kuvia
  
 

Kaikki alkoi kesäkanoista

Jäätyämme eläkkeelle saatoimme ryhtyä viettämään maalla vapaa-ajanasunnossamme  aikaa niin paljon kuin halusimme. Neljä vuotta sitten Kaija sai ajatuksen kesäkanoista. Niinpä me hankimme Pihlavaan neljä kanaa ja kukon. 


Lue lisää


Jippu sai pienen ihastuttavan kilin

Kolmen viikon ikään ennättänyt Lahjan kili Jaakoppi sai leikkikaverin, kun myös Jippu synnytti pienen kilin. Näitä kahta vertaamalla huomaa, miten nopeaa kilien kasvu on. Pienokaiseen verrattuna Jaakoppi on jo todella iso kaveri, vaikka se syntyessään oli aivan yhtä pini kuin uusi tulokaskin.


Lue lisää


Pienen kilin syntymä ja kaksi ensimmäistä päivää

Maanantaina 14.5.2018. oli historiallinen päivä. Israel täytti 70 vuotta, Yhdysvallat avasi lähetystönsä Jerusalemissa, kymmenet tuhannet palestiinalaiste yrittivät Gazan rajalla tunkeutua väkisin Israeliin ja Lahja kutullemme syntyi ihana kili.


Lue lisää


Pääsiäislammas, josta tuli lammaskoira

"Tuohon se ressukka menehtyy", harmittelin vaimoni Kaijan kanssa, kun katselimme kolmea pientä karitsaa. Kaksi parin päivän ikäisistä karitsoista sai nauttia mielin määrin emolampaan maidosta. Kun kolmas karitsa yritti liittyä seuraan, emo karkotti sen tylysti pois luotaan. Katselimme aikamme murheellista näkyä. Sitten Kaija sanoi sanat, jotka muuttivat elämämme pitkäksi aikaa eteenpäin.


Lue lisää


© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin