Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Kaikki alkoi kesäkanoista

Jäätyämme eläkkeelle saatoimme ryhtyä viettämään maalla vapaa-ajanasunnossamme  aikaa niin paljon kuin halusimme. Neljä vuotta sitten Kaija sai ajatuksen kesäkanoista. Niinpä me hankimme Pihlavaan neljä kanaa ja kukon. 

Pihlavan kanatarhan tämän hetken erikoisuuksia ovat munina postissa tilatut ja valkoisen tyrnäväläisen maatiaiskanan hautomat vankkajalkaiset ja kookkaat wyandotten poikaset.
Yhden talven kanat ja kukko viettivät ystävien navetassa. Seuraavana kesänä Pihlavaan rakennettiin talvilämmin kanala. Valitsemamme iittiläistä rotua olevat maatiaiskanat olivat kovia hautomaan. Kanojen määrä lisääntyi nopeasti. Kesäisin ne saavat viettää päivät vapaina pihamaalla. Illalla ne siirtyvät itse sisätiloihin turvaan ketuilta, näädiltä, mäyriltä ja kanahaukoilta. Meidän tehtävänämme on vain sulkea luukut ja ovet.

Kanojen jälkeen pihapiiriimme ovat koiriemme seuraksi ilmaantuneet kutut (vuohet) ja lampaat. Eläintiloja, aitoja ja karsinoita on rakennettu jatkuvasti lisää. 

(Kuvien keruu tälle kanojen sivulle on vielä alkutekijöissä. Ehkä kyse on valinnan vaikeudesta. Kanoista kun on kertynyt runsaimmin kuvamateriaalia.)
  
  © 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin