Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23
Päivän Sana 30.09.2023

Tomuun vaipuneet, herätkää ja riemuitkaa! Sinun kimaltava aamukasteesi virvoittaa maan, ja niin maa palauttaa kuolleet elämään.Jes. 26:19

Jäbä sai uuden ystävän

"Jäbä lammas tässä taas, hei! Etpä arvaakaan, kuka asuu korkealla räystään alla, Pihlavan piharakennuksen päädyssä! Muualla tuollaista rakennusta sanotaan ladoksi. Täällä se on suuli.

Kun me syömme suulin päädyssä ruohoa, meitä tarkkaillaan. Komea tuulihaukka istuu korkealle aivan harjan alle sijoitetun pesälaatikkonsa reunalla. Poikasiakin siellä on. Äänet kuuluvat, mutta ketään ei reunan takaa näe. Niinpä en osaa kertoa, montako uutta tuulihaukkaa siellä on kasvamassa.

Reijo-paimen kertoi, että keväällä tuulihaukka oli arka ja lähti pienestäkin häiriöstä tiehensä. Nyt se on tottunut lampaisiin, vuohiin ja ihmisiin eikä hermostu. Pihamaalla saa elää ja hyöriä aivan vapaasti, ja tuulihaukka vain jatkaa poikastensa ruokkimista.

Laitoin tuohon vielä kuvan suulista sellaisena kuin pellon päällä leijaileva tuulihaukka pesäpaikkansa näkee."
© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin