Kristityt ovat maailman vainotuin ryhmä

Muslimien murhaamien krisittyjen hautajaiset Nigeriassa.

Peräti 75 prosenttia maailman uskonnollisesta suvaitsemattomuudesta kohdistuu kristittyihin.  Vuoden 2013 aikana vainot ovat pahenneet monissa maissa.  Suurin vainoajien ryhmä ovat muslimit ja sen ääri-islamilaiset ryhmät, joiden määrä kasvaa.

 

Islamistijärjestö al-Shabaabin iski syysuussa Nairobin ostoskeskukseen.  Muslimeille terroristit antoivat luvan poistua ennen verilöylyä, jossa kuoli ainakin 67 ihmistä ja noin 200 haavoittui.

 

Seuraavana päivänä kaksi itsemurhapommittajaa iski Pakistanilaiseen kirkoon surmaten 85 ihmistä. Tässä Pakistanin historian verisimmässä kristittyihin kohdistuneessa iskussa loukkaantui non 120 ihmistä.

 

Terroristijärjestö Boko-Haramin jatkuvat veriteot ovat tehneet Nigeriasta kristityille vaarallisen maan.Listaa voisi jatkaa monista maista, missä hyökkäykset kristittyjä ja heidän kirkkojaan kohtaan ovat muuttuneet yhä rajummiksi ja tavanomaisemmiksi.

 

Seurakuntalainen.fi sivustossa julkaistussa Uusi Tie lehden Susanna Sarimaan hätkähdyttävässä artikkelissa kerrotaan maista, joissa kristittyjä on uhkaamassa jatkuvasti väkivalta tai hengen menettäminen.  Esimerkiksi Lähi-idässä kristityt ovat joutuneet todella ahtaalle. Kristinuskon säilyminen alueella on jopa muuttunut kyseenalaiseksi vuoden kuluessa. Esimerkiksi Syyriasta pakeni noin 450 000 kristittyä. Egyptissä kristittyjen tilanne ei ole ollut näin vaikea seitsemään vuosisataan.

 

Sekulaari media jättää yhä useammin pimentoon maailmanlaajuiset kristittyjen vainot. Jos vainot huomioidaan, niistä ei uutisoida lehtien etusivuilla. Terrori-iskut saatetaan myös selittää muilla kuin uskonnollisilla syillä, kuten valtioiden poliittisilla tilanteilla.