Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Graham Turner: Messiaan paluu

Graham Turner

Messiaan paluu

Päivä, 279 sivua

 

Kristillisten kirjakauppojen hyllyistä löytyy monia Jeesuksen toista tulemista ja niin sanottua lopun aikaa käsitteleviä kirjoja. Niiden kirjoittajat ovat yleensä tunnettuja teologeja, saarnamiehiä ja julistajia. Nyt tähän valikoimaan on saatu mielenkiintoinen lisä. Graham Turnerin kirja ”Messiaan paluu” tarjoaa aiheeseen uusia painavia näkökulman.

 

Suomessa jo kolme vuosikymmentä asunut Graham Turner ei kuulu mihinkään edellä luettelemistani ryhmistä. Hän on tiedemies ja ydinfysiikan tohtori. Hänen tiedemiehen perusteellisuudella kirjoitettu kirjansa on syntynyt keskellä vilkasta ja aktiivista seurakuntaelämää. Niinpä se on samaan aikaan turvallisen selkeä ja ehdottomuuteen asti perusteellinen.

 

”Messiaan paluu” tarjoaa tuttuihin asioihin tuoreita näkökulmia ja taustoja. Kirja käy läpi apostolien, alkuseurakunnan ja ensimmäisten kristittyjen sukupolvien käsitykset lopun ajoista. Se nostaa rohkeasti esille myös paljon sellaista, jossa esimerkiksi tempausta ennen vaivan aikaa odottavat joutuvat tarkistamaan käsityksiään.

Messiaan paluuseen liittyvien asioiden ohessa Graham Turnerin sydämellä on juutalaisten ja niin sanotun pakanaseurakunnan suhde. Hän innostaa meitä tutkimaan uskomme juutalaisia juuria ja pyristelemään irti juutalaisille Raamatun kirjojen kirjoittajille vieraasta kreikkalaisesta ajattelutavasta.

 

Turner ehdottaa, että kristillinen seurakunta ottaisi käyttöön messiaanisissa muodoissa Jumalan säätämät seitsemän vuotuista juutalaista juhlaa, joita Jeesuskin tunnollisesti vietti.

 

Kirjan toinen viesti koskee tempauksen ajankohtaa. Jos me tuudittaudumme ajatukseen tempauksesta ennen antikristuksen tuloa ja vainojen aikaa, tapahtumat voivat yllättää meidät, me emme osaa lukea oikein ajan merkkejä ja olemme valmistautumattomia tuleviin koettelemuksiin. 

 

”Messiaan paluun” kolmas punainen lanka liittyy antikristuksen henkeen, jonka Raamattu ilmoittaa olleen maailmassa jo pari vuosituhatta. Vaikka lopun ajan suurimmat koettelemukset ovat vielä edessä, niin meidän on oltava alati varuillamme tuon paljon tuhoa ja pahuutta aikaan saaneen hengen suhteen. Ristiretket, juutalaisvainot, inkvisitio ja Saksan kirkon sokeus Hitlerin kohdalla osoittavat, millaista tuhoa tuo henki saa aikaan, silloin kun kirkko rakastaa enemmän valtaa ja yhteiskuntasuhteitaan kuin Jeesuksen opetuksia.

 

”Messiaan paluu” on hyvin mielenkiintoinen ja paljon uutta tietoa tarjoava kirja, jonka viimeisissä luvuissa avautuu jokaiselle kristitylle vavahduttavia mutta samalla toivoa täynnä olevia tulevaisuuden näkyjä.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin